gravid til jordemoder

Et stigende antal gravide oplever først at komme til jordemoder kort tid før termin

Et stigende antal gravide i Hovedstaden oplever, at de først fysisk møder en jordemoder kort tid før, de er sat til at føde.

Der er stor mangel på jordemødre. En kendsgerning, som flere gravide i Region Hovedstaden mærker konsekvenserne af.

Foreningen Forældre og Fødsel oplever nemlig, at flere gravide henvender sig til dem, fordi de er bekymrede over, at de først kan blive tilset fysisk af en jordemoder op til ti uger før, de har termin.

Det skriver DR.

Hvor kutymen tidligere har været, at første fysiske møde med en jordemoder falder, når man er cirka halvvejs i graviditeten, det vil sige omkring 17 uger henne, foregår de første jordemoderkonsultationer altså nu telefonisk flere steder i Region Hovedstaden.

Det er et stort problem – og under al kritik, mener formanden i foreningen Forældre og Fødsel, Mie Ryborg-Larsen:

”Jordemoderkonsultationer er der jo af en årsag. Man anbefaler, at man løbende bliver tilset under graviditeten, og det er jo blandt andet for at spore tilstanden hos både mor og barn,” siger hun til DR.

Formanden for Sundhedsudvalget i Region Hovedstaden, Christoffer Buster Reinhardt, anerkender da også de gravides bekymring, men forklarer situationen med, at regionen er nødsaget til at prioritere på grund af manglen på jordemødre.