Bodil Jørgensen bolig Røsnæs

Bodil Jørgensen og hendes mand har planlagt fremtiden: Har købt drømme-flexbolig

Skuespilleren hylder langsomlighed, og hende og manden har derfor købt en særlig bolig. Den står de klar til at flytte ind i, når deres datter flyver fra reden, fortæller hun i et nyt interview med Hendes Verden.

For Bodil Jørgensen må tiden gerne gå. Hun vil gerne blive ældre. Med de erfaringer, forståelser og mange nye perspektiver, der følger med at leve et liv.

Alligevel er hun begyndt nogle gange at ønske, at hun kunne sætte tiden i stå. Det fortæller den Cirkusrevy-aktuelle skuespiller i et stort interview i denne uges Hendes Verden, som netop er landet i butikkerne.

”Mine to store sønner er flyttet hjemmefra, og Rigmor er 15, så når vi alle sammen er samlet ved middagsbordet, er jeg meget bevidst om og taknemmelig for, hvor særligt og dejligt det er. Lige dér ville jeg gerne sætte tiden i stå. Det er de øjeblikke, man skal hæge om. Og dvæle ekstra ved,” siger Bodil Jørgensen.

”På den måde er det jo smart, at jeg fik mit sidste barn sent. Ja, nærmest genialt! For så kan vi nyde den del af livet længere. Det er en gave at få strakt det gode lidt ud,” forklarer hun.

Bodil Jørgensen drømmer om faste søndagsmiddage med familien. Og derfor har hun og hendes mand købt endnu en bolig – og lagt en fælles plan.

Uret tikker i Kalundborg

I første omgang bliver de i familiens rækkehus i Kongens Lyngby. Men derudover har hun og hendes mand allerede købt en flexbolig i Røsnæs ved Kalundborg tæt på strand og skov – og her drømmer de om, at fremtidens faste søndagsmiddage for hele familien kommer til at ske.

For parret planlægger at flytte ind i flexboligen på fuld tid, når deres datter en dag flytter hjemmefra. Selvom det ikke er lige oppe over, så ved skuespilleren præcis, hvad hun drømmer om.

”Rækkehuset og området her har været perfekt til et børneliv. Rigmor har kunnet gå til synkronsvømning og cykle til og fra alt. Men på den anden side af alt det venter der et nyt liv. Jeg forestiller mig de gode samlende søndage. Og et liv med flere gåture, dvælen og fabuleren. Med mere langsommelighed. Det passer det lille hus i Røsnæs perfekt til,” siger Bodil Jørgensen.

Skuespilleren mener, at vi som samfund kan have en tendens til at se langsomlighed som noget negativt, men det er netop dét, Bodil Jørgensen søger; at livet ud i fremtiden skal rumme endnu mere af.

”Det minder mig faktisk om mine bedsteforældres lille bitte aftægtshus, hvor uret tikkede afsted, mens min farmor bryggede saft, og min farfar skrev dagbog. Et sted, hvor tiden går, klokken slår, og evigheden forestår. Det er ikke et liv, jeg frygter. Jeg glæder mig faktisk," forklarer hun til ugebladet.

Bodil Jørgensen fortæller også ærligt om, hvordan hun først blomstrede sent i livet. I en grad så hun faktisk først følte sig biologisk ”på plads” i sin biologiske alder, da hun fyldte 50 år – og det kan du læse endnu mere om i ugens Hendes Verden.

Køb Hendes Verden fra mandag 30. maj - også med 40 siders håndarbejde!

Forsiden Hendes Verden 2023.jpg

Fakta: Bodil Jørgensen, født 1961.

  • Uddannet skuespiller. Kendt fra film som bl.a. Idioterne og Hvidstengruppen samt tv; fra Badehotellet til satireprogrammet Rytteriet.
  • Har desuden udgivet samtalebogen Gå med fred, som hun har lavet med præsten Mikkel Wold.
  • Gift med filmfotograf Morten Søborg og har tre børn.
  • Aktuel i Cirkusrevyen, der spiller fra 11. maj til 27. august 2023.

Bodil Jørgensen Morten Søborg.jpgBodil Jørgensen og hendes mand, Morten Søborg, til et støttearrangement i 2016 for børnehospice på Sankt Lukas Stiftelsen. (Foto: Michael Stub/Her & Nu)