Julies iderige indretning
Julie slæber gerne tunge ting gennem hele Aalborg og helt op på 5. sal, når hun ser noget, hun bare må eje. Resultatet er en meget personlig og opfindsom bolig propfyldt med originale løsninger.
Spisebordet har Julie lavet af traller, en type palle, fundet brugt for en slik og sat på ben fra Hay. Panton-stolen var en udstillingsmodel, og Philippe Starck-stolen er købt billigt i Den Blå Avis, fordi den havde en ridse. Eames- og Kartell-stolene var indflyttergaver.
Julie er en ‘handler her og nu’-type. Får hun en ide, skal den helst udføres med det samme, uanset hvor besværlig den er. Som f.eks. dengang, hvor Julie fandt en masse efterladte paller og slæbte dem op ad trapperne til femte sal en for en, så hun kunne bygge en seng. Eller da hun fik bakset tunge traller hjem for at lave et spisebord.
– Jeg er ret stædig, hvad det angår, for selvom jeg bor på femte sal og ikke har bil, skal det ikke forhindre mig i at få ideerne realiseret. Og når man er studerende og gerne vil forny sin lejlighed ofte, ja, så må man arbejde lidt ekstra for tingene. Så jeg slæber gerne tunge ting helt herop, hvis de har været billige eller gratis, fortæller Julie.
Udfordringen i en lejebolig
Julie bor i sin 95 kvadratmeter store lejlighed med sin kæreste Mads, som dog ikke deler Julies begejstring for indretning. For Julie laver temmelig ofte om derhjemme.
– Mads tør sommetider ikke forlade lejligheden, hvis han fornemmer, at jeg pønser på forandringer. Men jeg tror nu efterhånden, at han har vænnet sig til det. Ja, somme tider kan han gøre det til en hel sport at gætte på, hvor lang tid tingene holder, før jeg laver det om igen, ler Julie, der for en sikkerheds skyld kun flytter rundt, når Mads ikke er hjemme. Julies største indretningsmæssige udfordring er, at lejligheden er en lejebolig. Det kribler i fingrene for at få lov til at male køkkenlågerne og skeje lidt mere ud, men Julie prøver at nøjes med at banke søm i væggene.
– Hvis jeg tager alle billederne ned, er der nok 40 huller i væggen. Måske kommer det til at gå ud over indskuddet, når vi en dag flytter herfra, men jeg kan bare ikke lade værre. Og der kommer nok også flere huller til, siger hun.
Blander billigt og dyrt
Julie og Mads kom fra en lejlighed på bare 50 kvadratmeter, så det var en udfordring for de to studerende at fylde lejligheden ud. Men Julie er heldigvis ikke kun ferm til at finde på billige ‘gør det selv’-løsninger, hun er også god til at finde design til spotpriser.
– Jeg har en svaghed for designerstole og har som studerende ikke råd til at købe dem til fuld pris. Men jeg kan bruge timevis på at lede efter gode fund i Den Blå Avis. Eller også spørger jeg butikkerne, om jeg må købe en udstillingsmodel til en god pris. Pyt med, at møblet har en skramme, det får det jo alligevel på et tidspunkt, siger Julie, der også altid ønsker sig tilskud til lamper eller stole i julegave. Selvom Julie er glad for design, kan hun bedst lide, når de dyre ting blandes med billige loppefund. – Jeg er lige så glad for de hjemmelavede ting som mine designerting. Jeg synes, at det hele er med til at give hjemmet det tilfældige look, som jeg godt kan lide, fortæller Julie. Hun tænker ikke meget over helheden eller den røde tråd, når hun indretter, men prøver mere at skabe små rum i rummet ved at lave kreative opstillinger, som man kan gå på opdagelse i.
– Det bedste, jeg ved, er, når mine venner er på besøg, og de efter flere timer pludselig opdager noget nyt, siger Julie.
Fra stuen er der kig til spisestuen og trappen, der fører op til en hems med kontor. Lejligheden er 95 kvadratmeter stor, og Julie nyder at have hele fire værelser at indrette. Det lille bord er fra Hay.
Der er mange sjove detaljer at finde hjemme hos Julie, som f.eks. ‘trapezlampen’ her, som Julie har lavet af en Diamond Light Bulb og et stykke kobberrør fra Bauhaus.
som Lyngbyvasen og glasflasken fra et loppemarked. Sofaen fra Ilva har allerede haft adskillige pladser, siden Julie flyttede ind for kun et år siden.
Julie har en stor svaghed for planter, en hobby, som hun har til fælles med sin mormor. Indimellem tager Julie og hendes mormor på indkøbstur, hvor de hygger sig med at finde nye spændende planter. Hylden er fra String, og plakaten er fra Monki, hvor Julie arbejder.
Julie er til en enkel indretning med få farver, men garderobeudvalget må gerne være lidt mere farverigt.
I den brede vindueskarm bag sengen er der indrettet en lille hyggeplads med lammeskind og en pude. Sengelampen er gammel og har fået nyt liv med spraymaling i kobber.
Lamperne er et godt eksempel på Julies talent for at blande dyrt og billigt: De er fra Tom Dixon, Frandsen og Netto. Tom Dixon-lampen fås bl.a. hos luxoliving.dk
TIP
Vil du også have et flot og råt trallebord, så foreslår Julie, at du lægger en glasplade oven på trallerne – det er mere praktisk!
Den flotte billedvæg i soveværelset bliver ofte lavet om. Lige nu hænger her forskellige grafiske tryk og en plakat fra Monki.
Julie har forvandlet en madras og nogle paller til en rå og stilet seng. Den store Lyngbyvase var hun heldig at få lov at købe for kun 100 kr. af en ældre herre, der solgte ud af sine ting. Garderobestativet har Julie lavet af vandrør købt hos Jem & Fix. Rørene hænger i stålwirer hængt på kroge i loftet.
IDE
Brug et gitter fra et byggemarked til at hænge smykker, hatte, sko, bælter og andre accessories på. Julie fik bakset sit gitter med hjem fra Bauhaus i bussen, for hjem skulle det!
som, ja, Julie også selv slæbte op på femte sal.
IDE
Bemærk den smarte opslagstavle på den skrå væg! Den består af søm med snore viklet om på kryds og tværs. Brug klemmer til at sætte billeder fast på snorene.
Julies seje cykel hænger på væggen og udsmykker entreen på bedste vis. Og hun slæber den gerne op og ned til lejligheden, hver gang hun skal bruge den. Skoene hænger fast i elastikker på en OSB-plade på væggen i stedet for at fylde på gulvet.
Mads har lavet skrivebordet til Julie af en OSB plade, hvor der er malet tilfældigt med tavlelak i det ene hjørne som en fed detalje.