Kiki Schjølin lejlighed

Beige toner og grønne kig: Kiki og Kasper har skabt deres drømmehjem midt på Frederiksberg

Det var uderummene med kig til Frederiksbergs grønne træer, der fik Kiki Schjølin og Kasper Kure til at købe lejligheden på Frederiksberg. Og efter en større renovering og møbler designet af Kiki selv, er lejligheden nu blevet det hjem, de drømte om.

Der skulle mere end 40 fremvisninger og en mellemstation i en lille lejelejlighed til før Kiki Schjølin og Kasper Kure fandt det perfekte hjem.

Det var nemlig ikke så nemt at finde lige den lejlighed, de drømte om, for særligt ét krav var afgørende for parret.

Nemlig et stort uderum.

"Da vi så lejligheden første gang, vandt den ved både at have en altan ud for køkkenet og en fantastisk tagterrasse," fortæller Kiki, der derfor så bort fra, at det indvendige ikke helt faldt i deres smag

Det har de efterfølgende renoveret sig ud af.

Kiki valgte selv at stå for hele arbejdsprocessen, både ved at udføre nøjagtige plantegninger undervejs og under hele byggeprocessen.

"Den største udfordring var at få håndværkerlogistik, økonomi og en til tider lidt for dyr smag til at gå op," fortæller Kiki.

Lejligheden er nu blevet som parret drømte om med stort køkkenalrum og så selvfølgelig de lækre uderum, som var lejlighedens attraktion i første omgang.

Kiki_Frb_022.jpg
Fra lejlighedens to altaner er der kig ud over grønne træer.

"Det mest specielle ved lejligheden er, at vi faktisk bor på en befærdet vej, men på den anden side af bygningen er der helt stille, og fra terrassen kan vi nyde den flotteste udsigt over store træer," fortæller Kiki.

Lejligheden er i to etager, og den tilhørende tagterrasse ligger i forlængelse af førstesalen. Her kan skydedørene åbnes helt op, så ude- og inderum smelter sammen.

"Om sommeren er vi primært på førstesalen, hvor vi kan sidde ude og nyde de lange lyse nætter, da terrassen ligger i et dejligt vindstille skjul. Vi har bygget et blødt hjørne for enden af terrassen, for at vi kunne ligge lige så godt her, som var det inden for i sofaen."

Kiki_Frb_019.jpg
Fra reposen på lejlighedens førstesal er der direkte udgang til terrassen. Her har parret bygget en briks, der gør det ud for sofa. De praktiske hynder er udført af en syerske og kan opbevares nede i bænken. Møbler fra H&M Home. Puder fra Louise Roe og Ikea.

"Det er lykkedes fuldstændigt, og vi ligger både herude og arbejder, ser film imens mørket falder på, og så har vi sågar overnattet herude flere gange på de varme sommernætter. Vi har også investeret i en fantastisk Morsø grill, og lavet vores eget marmor-havebord, så vi kan udnytte uderummene bedst muligt," slutter Kiki.

Kiki_Frb_002.jpg
Spisebordet i massiv valnød har Kiki selv designet i samarbejde med en snedker, og det er nu et af parrets yndlingsmøbler. Pendel er fra en italiensk vintagebutik. Syver-stole fra Fritz Hansen. På bordet står skål fra Louise Roe. Værket på væggen har Kiki selv lavet. Væggene er malet med farven Sommersne fra Jotun.
Kiki_Frb_003.jpg
Det er vigtigt for Kiki, at hendes hjem er roligt og hyggeligt, og for Kiki betyder det ikke en masse nips, men få ting, der tilsammen danner rammerne for ro og orden. Hun foretrækker møbler af organiske og bæredygtige materialer, som holder i mange år og bliver smukkere med tiden. Sofa fra Eilersen. Sofabord fra Gubi. Loungestol af Henrik Bønnelycke. Puder fra Durup, Fjord Interior og Louise Roe. Værket er af Kiki Schjlin. Gulvtæppe fra &Tradition. Gulvlampe, Mantis fra Schottlander.
Kiki_Frb_008.jpg
KIki har selv tegnet indretningen af køkkenet, hvilket var lidt svært, da de skulle undgå nye vandinstallationer. Køkkenet er fra Handcrafted Interiors og med bordplade af Jura Graumarmor, der matcher væggene malet i farven sommersne fra Jotun. Barstole fra Menu.
Kiki_Frb_007.jpg
Køkkenøen er udført af naturstenen Jura grau. Kogepladen fra Elica er med integreret emhætte.
Kiki_Frb_011.jpg
Kande, mælkekrus og tallerkner fra Lov i Listed på Bornholm. Espressokanden er fra Espro. Glaskaraffel fra Helle Mardahl. Messingfad fra Ferm Living. Mundblæst glas fra Baltic Seaglass på Bornholm. Reolen er designet af Kiki selv og udført af en snedker.
Kiki_Frb_009.jpg
Skærebræt fra Fil de Fer. De øvrige ting er fra Skjalm P.
Kiki_Frb_012.jpg
Fra køkkenalrummet fører en svingtrappe op til en repos med adgang til terrassen og to værelser.
Kiki_Frb_021.jpg
På den lille køkkenaltan er der blevet plads til en spisekrog. Bordbenene er et skrivebordsstativ fra Ikea, og bordpladen er en tilskåret marmorplade. Stolene er fundet på Dba.dk.
Kiki_Frb_020.jpg
De praktiske hynder er udført af en syerske og kan opbevares nede i bænken.
Kiki_Frb_004.jpg
Et-lags gardiner som er trukket for, kan hurtigt se lidt tunge ud og gøre rummet meget indelukket, og Kiki ønskede sig en hyggelig stemning i lejligheden, selv om gardinerne er trukket for. Derfor valgte hun et transparent undergardin, så det tunge gardin i højere grad fungerer som pynt i siderne af vinduet. Gardiner fra Durup. Radiatorskjuler er designet af Kiki selv og udført i samarbejde med en snedker, der også lagde gulvet og udførte garderobeskabe i værelserne på 1. sal. Vase fra Louise Roe. Skulptur, Den tænkende mand, er vintage. Fadet på bordet er fra Studio Klassik.
Kiki_Frb_016.jpg
Kiki holder sig til en bestemt farvepalet, når hun indretter, og hun elsker kombinationen af træ, tekstil og sten. Radiatorskjuleren har Kiki selv lavet. Linned fra Geismars, sengetæppe fra Mater og sengelamper fra Gubi.
Kiki_Frb_013.jpg
I det skønne lys på reposen er der indrettet en arbejdsplads med skrivebord af Finn Juhl, bordlampe er en vintage Kongelys fra Fog og Mørup. Lounge chair, tearoom fra Fritz Hansen. Værket på væggen og udstillingssøjlen har Kiki selv udført. Antik lerkrukke fra Bali er fundet hos Rabens Saloner.
Kiki_Frb_018.jpg
Væggene er malet med kalkmaling fra Jotun. Det store runde spejl er købt på nettet. Håndklæde fra The Organic Company. Svamp og børste fra Blindes Arbejde. Det store runde fad i marmor er fra Louise Roe.
Kiki_Frb_015.jpg
Spejlet er et vintage fransk spejl. Krukken er en fra Bali og fundet hos Rabens Saloner.
Kiki_Frb_014.jpg
Skrivebord af Finn Juhl, bordlampe er en vintage Kongelys fra Fog og Mørup. Værket på væggen har Kiki selv lavet.