Astrologi podcast vandmand

I stjernernes tegn: Podcast med vandmanden Ibi Makienok

Hvad siger man er kendetegnende for personer født i Vandmandens tegn, når det gælder personlighed, kærlighed, venskab og karriere? Tv-vært Ibi Makienok er vandmand af stjernetegn og gæst i podcastserien ”I stjernernes tegn”.

Som barn elskede den nysgerrige Ibi Makienok at læse bøger om de mere alternative ting her i verden – og hun blev mødt med en åbenhed af sin familie, hvor man ikke så ned på den slags. Heller ikke astrologi.

Derfor er det en gæst med en del viden om sit eget stjernetegn, som er med i ALT.dks store podcastserie ”I stjernernes tegn” i afsnittet om vandmanden.

– Eftersom jeg er født i 1975 og kommer fra en generation, hvor der ikke var særligt meget fjernsyn, så skulle man underholde sig selv på andre måder. Jeg har altid været en læsehest, og jeg har altid dykket ind i en verden, der var langt fra den verden, jeg selv levede i, og deraf tror jeg også, at sådan noget som astrologi er kommet lidt skudt ind fra siden. Det var altid sjovt høre om sig selv, lyder det fra tv-værten.

I ALT.dks podcastserie ”I stjernernes tegn” er en række kendte danskere inviteret i studiet til en personlig og ærlig samtale med udgangspunkt i deres stjernetegn. Det er astrolog Eva Ganvig, som guider og fortæller om stjernetegnene i alle 12 afsnit af podcast-serien.

Og det første, der bliver ”opklaret” i denne podcast, er faktisk, hvad Ibi Makienoks stjernetegn bør kaldes i daglig tale: Vandmanden eller vandbæreren?

– Jeg har altid sagt vandmanden, at jeg er født i vandmandens tegn, lyder det fra Ibi Makienok.

– Jeg siger altid vandbæreren, fordi en vandmand er sådan en gople, der lever ude i havet. En vandbærer er noget helt andet, forklarer astrolog Eva Ganvig.

Og svaret er da også, at stjernetegnet kan kaldes begge dele. Derefter kaster podcasten sig over, hvad man generelt siger om en vandbærer eller vandmands personlighed inden for astrologien.

11 Ibi Makienok.jpg

Bliv klogere på vandmanden generelt

Et hovedtræk ved en vandbærer er ifølge Eva Ganvig deres behov for frihed.

Vandbæreren vil have råderum og lov til at være dem selv og udforske livet, som de nu engang er. De skal have plads omkring sig. Det ligger i hele princippet om en vandbærer, at de ”går op på bjerget og henter vand til folket.” Her skal vandet forstås som, at de er dem, der henter ny viden, indsigt og forståelse, og bærer det ned til resten af folket.

– Det er ligesom vandbærerens funktion at provokere os andre, skubbe og stikke til os. Og selv bevæge sig ud på kanten, og nogle gange udover kanten, fordi vi skal ind i det nye territorium. Det er hele genetikken eller dna'et for en vandbærer at bevæge sig derud, hvor man ikke har været før, siger Eva Ganvig.

Og de sider af en vandbærer vækker identifikation hos tv-værten.

– Det er spot on! Det ved jeg også godt med mig selv. Jeg har altid vidst, at jeg er en form for boheme. At frihed betyder ALT for mig. Og jeg har også indtil for nylig lavet nogle interviews omkring det her med at have et barn og være gift – altså det er min ABSOLUT grænse i form af at blive bundet. Jeg vil helst - uden at gøre andre ondt - gøre, hvad der passer mig. Og jo mere, der er nogen, der fortæller mig, at der er noget, jeg ikke kan, jo mere provokerer det mig ud i at gøre det, siger Ibi Makienok i podcasten.

LÆS OGSÅ: I stjernernes tegn: Podcast med fisken Bodil Jørgensen

En vandbærer er meget nysgerrig af natur, og de har vilje til at holde fast i dét, der er DERES mål. Men de kan også hurtigt blive hvirvlet over i noget andet, de synes er interessant, forklarer astrologen, og derfor kan det være ensbetydende med, at de ikke altid kan fastholde interessen længe nok til at færdiggøre ting.

– Der sidder man lige og tænker "puh". For jeg starter mange ting, og jeg prøver på så vidt muligt også at slutte dem. Men jeg har nu i 15 år haft ”ét års”-projekter, fordi jeg godt ved, at hvis det er noget, som varer mere end et år, så går luften af ballonen, fordi jeg vil alt muligt hele tiden, lyder det tv-værten med det lange CV.

Undervejs falder snakken også på en vandmands kærlighedsliv, og hvem de passer med blandt de andre stjernetegn, hvordan en vandmand er som barn, og hvilke typer job der passer godt til stjernetegnet.

Det personlige horoskop – en særlig viljestyrke

Som et slags eksperiment fik astrolog Eva Ganvig inden udsendelsen i anonym form tre oplysninger om Ibi Makienok; nemlig hendes fødselsdato, -tidspunkt og -sted. Dette blev overleveret UDEN, at Eva blev oplyst om vandbærerens navn eller jobtitel, inden programmet skulle optages.

Oplysningerne bliver brugt til at lægge et personligt fødselshoroskop undervejs i podcasten. Den form for horoskop kan ifølge astrologien på et meget dybere plan fortælle noget om, hvorfor Ibi Makienok handler og tænker, som hun gør, hvilket åbner op for en langt mere personlig samtale med tv-værten. 

Her fremhæves en EKSTA stærk viljestyrke, som ligger dybt i Ibi Makienok fra fødslen af, og også et særligt forhold til autoriteter.

Om podcasten ”I stjernernes tegn”

Bodil Jørgensen, Alberte Winding, Thomas Skov og en række andre kendte danskere møder astrologiens verden i en ny podcast-serie, som ser på, hvad læren om stjernerne måske kan give os i en moderne tid.

LOGO_i_stjernernes_tegn_01.jpg

Hvad kan en astrolog måske fortælle dig om dit liv og din personlighed?

12 kendte danskere har sagt ja til at blive klogere på deres stjernetegn - og måske også dem selv - i dette alternative interviewprogram. Sammen med journalist Susanne Baden Jensen og astrolog Eva Ganvig gennemgår de, hvad man generelt siger om de forskellige stjernetegn.

I hvert program har Eva også lagt et personligt fødselshoroskop for den kendte gæst – men altid uden at kende gæstens navn på forhånd. Et fødselshoroskop, som åbner op for en endnu mere personlig og dybdegående beskrivelse af gæsten. 

Hvad er det, der fascinerer os ved astrologi, hvordan fungerer det – og kan det muligvis hjælpe os med at blive klogere på os selv og hinanden den dag i dag?  Lyt med ”I stjernernes tegn”.

OM DE TO VÆRTER:

I studiet sidder vært Susanne Baden Jensen og astrolog Eva Ganvig.

  • Eva Ganvig er professionel astrolog. Hun blev uddannet astrolog på IC Instituttet 2004 og underviser i dag samme sted. Hun har skrevet for månedsbladet Stjernerne siden 2003, som hun fra 2012-16 også var medejer af og redaktør for. LÆS MERE PÅ Ganvig.dk.
  • Susanne Baden Jensen er journalist og skriver til daglig for ALT.dk. 
vært4.png

Den fornyende Vandmand

Hvad er kendetegnende for personer født i Vandmandens tegn, når det gælder personlighed, kærlighed, venskab, karriere og alt det indimellem?

Tv-vært Ibi Makienok gæster studiet til en snak om at ville have alt ud af livet, at have svært ved at afslutte ting og at besidde en så altoverskyggende frihedstrang, at et barn og ægteskab er hendes absolutte grænse. I det personlige horoskop ser Eva på nogle stærke indflydelser, som viser sig at ramme ned i tiden omkring Ibis livstruende sygdom. Og det mener Ibi, at der er en god grund til.

Folk i vandmandens tegn er født omkring 20. januar og 18. februar.

LYT TIL PODCASTEN HER

Udsendelsen med Ibi Makienok blev optaget i januar 2019.

Årene op til, at en livstruende sygdom ramte tv-værten i 2015, dukker også op i samtalen, da astrolog Eva Ganvig kigger tilbage i fødselshoroskopet på særlige datoer i Ibi Makienoks liv. Netop de år, hvor tv-værten med egne ord fortrængte en stor sorg og pressede sig selv til det yderste.