7 klassiske desserter

7 klassiske desserter

Pandekager, bananasplit og kiksekage … vi genopliver de lækre klassikere og glemmer alt om kalorietælling ...

Mini-pandekager

Ca. 10 stk.

De små tykke pandekager er luftige og lækkert svampede i konsistensen.

Tid: ca. 30 min.

2 æg

1½ dl kærnemælk

100 g hytteost

60 g havregryn

80 g hvedemel

½ tsk. salt

1 tsk. bagepulver

2 spsk. sukker

smør til stegning

__________

1. Del æggene, og pisk æggeblommer sammen med kærnemælk og hytteost. Bland havregryn med hvedemel, salt, bagepulver og sukker.

2. Pisk æggehviderne stive, og vend dem i mælkeblandingen sammen med melblandingen. Rør dejen jævn og ensartet.

3. Smelt smør på en pande, og bag små pandekager af dejen. Bag pandekagerne i 4-5 min. på hver side ved jævn varme. Server pandekagerne med sirup.

__________

► SE OGSÅ: Pandekager og vafler - 5 skønne opskrifter

Hjemmelavet vaniljesirup

Lav din egen fortryllende sirup, som du kan bruge til at dryppe over kage, frugt og yoghurt.

Korn af 2 vaniljestænger

2 dl vand

200 g sukker

Sådan gør du: Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, stænger, vand og sukker i en gryde, og kog op. Lad det koge ved svag varme uden låg i ca. 10 min., til lagen tykner en smule. Afkøl siruppen, og hæld på glas.

► SE OGSÅ: 5 lækre opskrifter med sirup - det flydende sukker

Crème brûlée med pærer

Til 6 personer

Klassikeren, vi alle elsker. Her med sæsonens pærer og masser af vanilje.

Tid: ca. 30 min. plus koge- og bagetid samt tid til afkøling

2 pærer

2 spsk. smør

2 spsk. sukker

korn af 1 stang vanilje

5 dl piskefløde

100 g sukker

5 æggeblommer

__________

1. Skær pærerne i halve. Fjern kernehus og skræl. Skær pærerne i små tern. Smelt smørret på en pande, og rist pærerne et par minutter. Drys sukker over, og tag panden af varmen. Pærerne må endelig ikke blive for bløde.

2. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom fløde, vaniljekorn, vaniljestang og sukker i en gryde, og lad det simre i ca. 10 min. Afkøl fløden, til den er lunken. Tag vaniljestangen op.

3. Rør æggeblommerne sammen i en skål. Hæld den lune fløde i, mens der piskes. Fordel pærerne i bunden af 6 portionsskåle, der tåler at komme i ovnen. Hæld cremen i skålene.

4. Bag crème brûlée i vandbad ved 120 grader i ca. 45 min., til cremen er fast. Tag dem ud, og stil dem i køleskabet et par timer. De skal være helt kolde.

5. Før servering drysses overfladen med et tyndt lag sukker. Karamelliser overfladen med en gasbrænder, eller grill i ovnen et par minutter, til sukkeret smelter.

► SE OGSÅ: Opskrift på crème brûlée med lakrids

Verdens bedste kiksekage

Ca. 15 stykker

Ren barndomsnostalgi! Husk, at kiksekagen skal have tid til at stå i køleskabet i minimum 4 timer, inden der skæres af den.

Tid: ca. 20 min. plus tid til afkøling

300 g mørk chokolade

1 dåse kondenseret mælk, ca. 400 g

35 g smør

ca. 20 firkantede vaniljekiks

__________

1. Beklæd en aflang smal rugbrødsform med husholdningsfilm.

2. Hak chokoladen groft, og kom den i en lille gryde sammen med kondenseret mælk og smør. Lad blandingen smelte ved svag varme. Rør jævnligt, så det ikke brænder på. Rør massen ensartet, og tag gryden af varmen.

3. Læg et tyndt lag chokolade i bunden af formen. Læg derpå et lag kiks. Fortsæt, til der er 4 lag i alt. Slut med et lag chokolade. Stil kiksekagen tildækket i køleskabet til næste dag.

4. Tag kagen ud ca. 10 min. før servering, og skær den i skiver.

► SE OGSÅ: Kiksekage med kondenseret mælk

► SE OGSÅ: Luksus kiksekage

Nougat milkshake

4 glas

Verdens nemmeste milkshake – og muligvis også den bedste!

Tid: ca. 5 min.

2 vaniljestænger

500 ml nougatis ( f.eks. fra Hansen is)

2½ dl mælk

Flæk vaniljestængerne, og skrab kornene ud. Kom vaniljekorn, is og mælk i en blender, og kør til en tyktflydende shake. Server straks.

► SE OGSÅ: Chokolade-milkshake med brombær

Hvid chokolademousse med appelsinmarinerede brombær

Til 6 personer

Skift den klassiske mørke chokolademousse ud med en mindst lige så lækker og luftig hvid chokolademousse.

Tid: ca. 30 min. plus tid til afkøling og marinering

2 blade husblas

6 pasteuriserede æggeblommer (svarer til 3 bægre)

50 g sukker

150 g hvid chokolade

2½ dl piskefløde

Appelsinmarinerede brombær:

50 g sukker

1 dl appelsinsaft

revet skal af 1 økologisk appelsin

125 g brombær

__________

1. Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 min. Pisk æggeblommer med sukker til en æggesnaps.

2. Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad. Pisk fløden til skum. Tag husblassen op af vandet, og smelt den ved svag varme i det vand, som hænger ved.

3. Rør chokoladen i æggemassen. Vend dernæst med den smeltede husblas og til sidst fløden. Fordel moussen i portionsglas, og lad den stivne i køleskabet i ca. 4 timer.

4. Kom sukker og appelsinsaft i en lille gryde, og kog op, til sukkeret er opløst. Tilsæt revet appelsinskal, og hæld lagen over bærrene. Lad bærrene marinere et par timer. Top moussen med brombær og appelsinlage inden servering.

► SE OGSÅ: Chokolademousse

► SE OGSÅ: Hvid chokolademousse med skyr

Bananasplit de luxe

Til 4 personer

Server med god vaniljeis og smeltet chokolade. Mums!

Tid: ca. 20 min.

4 bananer

100 g chokolade, f.eks. Toblerone eller god mørk chokolade

4 kugler god vaniljeis

lidt hasselnødder til drys

__________

1. Læg bananerne med skræl på en grillpande, og grill, til de er godt brune.

2. Smelt chokoladen i en skål over vandbad eller i mikrobølgeovnen.

3. Server bananerne med vaniljeis, smeltet chokolade og hakkede hasselnødder.

__________

► SE OGSÅ: 5 søde desserter

► SE OGSÅ: 3 lækre desserter med chokolade