Æbletærte

Æbletærte

6 personer

Ingredienser

  • Dej:
  • 100 g smør
  • 200 g hvedemel
  • 3 spsk. sukker
  • 1 æggeblomme
  • evt. koldt vand
  • 100 g marcipan
  • Fyld:
  • 3 æbler
  • 100 g flormelis
  • 2 spsk. hvedemel
  • 30 g smør
  • 2 spsk. piskefløde
  • Tilbehør:
  • vaniljeis eller flødeskum

  1. Smuldr smørret i hvedemelet,og tilsæt sukkeret. Samldejen med æggeblomme og evt.lidt koldt vand. Lad dejen hviletildækket ca. 30 min. i køleskab.Udrul dejen, og for en smurttærteform, 24 cm i diameter,med den. Riv marcipanen, ogfordel den over tærtebunden.Bag tærtebunden ca. 10 min.ved 175 gr. på midterste ovnribbe.
  2. Fjern kernehus, stilk ogblomst på æblerne. Skær æblernei tynde både, og kom demi en skål. Kom flormelis og hvedemeli, og vend rundt. Fordelæblebådene over tærtebunden.Fordel små smørklatter over,og dryp fløden over. Stil tærteni ovnen ved 175 gr. i ca. 40 min.på midterste ovnribbe.
  3. Server tærten lun eller koldmed vaniljeis eller flødeskum.