God & nem appelsinkage

God & nem appelsinkage med appelsinsaft

Frisk, sød og dejlig saftig er denne skønne kage, der dryppes med appelsinlage, efterden er bagt. Kagen må meget gerne bages dagen før, den skal serveres, så lagen kan nå at fordele sig. Her får du opskriften på den lækre og saftige appelsinkage:

1 kage

Total:55 minutter

Arbeidstid:15 minutter

Ingredienser

  • 240 g mel
  • 270 g sukker
  • 250 g blødt smør
  • 3 æg
  • 1 tsk. bagepulver
  • revet skal af 1 usprøjtet appelsin
  • Lage:
  • 2 dl appelsinsaft
  • 2-3 spsk. sukker

Sådan gør du

  1. Kom alle ingredienserne til dejen op i dejskålen, og rør dejen igennem ca. 3 min. med håndmikseren.
  2. Beklæd en bradepande (ca. 20 x 30 cm) med bagepapir, og skrab dejen over i den. Glat overfladen, og bag kagen ca. 40 min. ved 200 gr.
  3. Kog appelsinsaften op med sukker, mens kagen bager. Tjek, om kagen er gennembagt, tag den ud af ovnen, og hæld appelsinlagen over, så lagen bliver nogenlunde ligeligt fordelt over kagen.
  4. Lad kagen køle af i bagepapiret, og vent gerne til næste dag med at skære af den.

Gode bagetip

  • Bagetiden på en kage varierer, alt efter hvilken type bageform du bruger.
  • Test altid, om kagen er gennembagt, inden du tager den ud af ovnen. Stik f.eks. en strikkepind i kagen og tjek, at der ikke hænger dej ved, når du trækker pinden ud.
  • Kagen kan også bages i muffinsforme. Regn med 50-60 g dej i hver form, og en bagetid på ca. 25 min. ved 190 gr.
  • Fyld altid kun kageformen ¾ op, så du ikke risikerer, at dejen løber over, når kagen bages.
  • Læg et stykke bagepapir på bagepladen i ovnen, så slipper du for at gøre pladen ren, hvis uheldet er ude, og papiret kan bruges igen og igen.