Bagte kartofler med løgsmør

Bagte kartofler med løgsmør

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Bagetid i ovnen: 60 min.
  • Løgsmør er fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 3 skalotteløg (finthakket)
  • 150 g blødt smør
  • 1 spsk vineddike eller æbleeddike
  • 2 tsk estragon eller timian (finthakket)
  • 4 store bagekartofler, ca. 1 kg

  1. Svits løgene i 1 spsksmør, til de bruner let.Lad løgene simre vedsvag varme, til de er heltmøre og blanke. Tilsæteddike og kog den opmed løgene, til væskener helt væk. Lad løgenekøle af.
  2. Pisk det sidste smør luftigt.Rør løg og estragoneller timian i smørret.Pak smørret ind i bagepapirtil en rulle og ladden stivne i køleskabet.Skur kartoflerne, skæret kryds i toppen ogbag dem i en 180 gradervarm ovn i 1 time.
  3. Anret smørret i skiverpå en tallerken vedsiden af de bagtekartofler. Spisevt. bagekartoflernemed en teske.