Bagte kartofler med løgsmør
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Bagetid i ovnen: 60 min.
- Løgsmør er fryse-egnet
- Ingredienser:
- 3 skalotteløg (finthakket)
- 150 g blødt smør
- 1 spsk vineddike eller æbleeddike
- 2 tsk estragon eller timian (finthakket)
- 4 store bagekartofler, ca. 1 kg
- Svits løgene i 1 spsksmør, til de bruner let.Lad løgene simre vedsvag varme, til de er heltmøre og blanke. Tilsæteddike og kog den opmed løgene, til væskener helt væk. Lad løgenekøle af.
- Pisk det sidste smør luftigt.Rør løg og estragoneller timian i smørret.Pak smørret ind i bagepapirtil en rulle og ladden stivne i køleskabet.Skur kartoflerne, skæret kryds i toppen ogbag dem i en 180 gradervarm ovn i 1 time.
- Anret smørret i skiverpå en tallerken vedsiden af de bagtekartofler. Spisevt. bagekartoflernemed en teske.