Banankage med rugbrødschoko-crunch

Banankage med rugbrødschoko-crunch

Denne banankage med rugbrødschoko-crunch er en klassiker med et tvist.

ca. 15 skiver

Ingredienser

  • 200 g ren rå marcipan
  • 150 g blødt smør
  • 150 sukker
  • 1 lille moset banan
  • 2 spsk. appelsinsaft
  • 3 æg
  • 150 g hvedemel
  • 1½ tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • Desuden:
  • 1 dl usødet ymerdrys af rugbrød
  • 150 g mørk chokolade
  • 15 g smør
  • Tilbehør:
  • evt. blåbær

  1. Riv marcipanen på råkostjernet.Rør blødt smør, sukker, marcipan,banan og appelsinsaft sammen.Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel,vaniljesukker og bagepulver,og rør det i dejen.
  2. Kom dejen i en smurt sandkageform(eller foret med bagepapir),ca. 12 x 30 cm. Bag kagen ved 175gr. ca. 50 min. på andennedersteovnribbe. Stik et spyd i kagen, erder rå dej på, skal den bage lidtlængere. Afkøl kagen på en bagerist.
  3. Smelt chokolade og smør imikroovnen eller over vandbad.Rør 2 spsk. ymerdrys i blandingen,og smør chokoladen over kagen.Drys resten af ymerdrys over. Ladchokoladen stivne.
  4. Server evt. kagen med blåbær.