Banankage med rugbrødschoko-crunch
Denne banankage med rugbrødschoko-crunch er en klassiker med et tvist.
ca. 15 skiver
Ingredienser
- 200 g ren rå marcipan
- 150 g blødt smør
- 150 sukker
- 1 lille moset banan
- 2 spsk. appelsinsaft
- 3 æg
- 150 g hvedemel
- 1½ tsk. vaniljesukker
- 1 tsk. bagepulver
- Desuden:
- 1 dl usødet ymerdrys af rugbrød
- 150 g mørk chokolade
- 15 g smør
- Tilbehør:
- evt. blåbær
- Riv marcipanen på råkostjernet.Rør blødt smør, sukker, marcipan,banan og appelsinsaft sammen.Rør et æg i ad gangen. Bland hvedemel,vaniljesukker og bagepulver,og rør det i dejen.
- Kom dejen i en smurt sandkageform(eller foret med bagepapir),ca. 12 x 30 cm. Bag kagen ved 175gr. ca. 50 min. på andennedersteovnribbe. Stik et spyd i kagen, erder rå dej på, skal den bage lidtlængere. Afkøl kagen på en bagerist.
- Smelt chokolade og smør imikroovnen eller over vandbad.Rør 2 spsk. ymerdrys i blandingen,og smør chokoladen over kagen.Drys resten af ymerdrys over. Ladchokoladen stivne.
- Server evt. kagen med blåbær.