Bananmuffins med marcipan og frysetørrede hindbær
Gør skærekagen lidt festligere ved at komme dejen i muffinforme og pynte dem.
Der skal ikke så meget til for at gøre en hverdagskage lidt mere festlig. Alene formen gør en stor forskel. Og har du – ligesom mig – en svaghed for frysetørrede bær, er det ingen kunst at gøre eftermiddagskaffen endnu mere festlig.
At spise med øjnene er den halve fornøjelse, men disse muffins smager også ganske forrygende. Hvis du har tålmodighed til at piske sukker og æg tilstrækkeligt længe, bliver kagerne nemlig luftige og lækre, og med den revne marcipan smager de bare ekstra godt.
Prøv også mine sunde bananmuffins TRYK HER eller min banankage med marcipan TRYK HER
Ca. 15 stk.
Arbejdstid: 30 min.
Bagetid: 15 min.
1 vaniljestang
225 g rørsukker
3 æg
1½ tsk. bagepulver
250 g hvedemel
125 g smør
3 modne bananer
100 g ren rå marcipan
Overtræk:
150 g mørk chokolade
Drys:
frysetørrede hindbær
1. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og bland dem med lidt af sukkeret.
2. Pisk sukker, vanilje og æg sammen til en cremet og luftig æggesnaps med håndmixeren i ca. 5 min.
3. Bland bagepulver og mel og si det i æggesnapsen.
4. Smelt smørret, og lad det afkøle lidt.
5. Blend bananerne med en stavblender og riv marcipanen groft.
6. Vend bananmos, marcipan og smeltet smør med en dejskraber, så luftigheden bevares.
7. Hæld dejen i en smurt muffinpande, og bag kagerne midt i ovnen ved 175 grader i ca. 15 min. Tjek, med en tandstikker, om kagerne er færdige.
8. Afkøl kagerne på en bagerist, overtræk dem med smeltet chokolade, og drys med frysetørrede hindbær.