Bananmuffins med nødder og chokolade

Dejlige bananmuffins med nødder og chokolade

Brug overmodne bananer til disse gode og nemme muffins. Her er de bagt med en tosca-topping, men de kan sagtens bages uden.

12-14 stk.

Total:25 minutter

Muffins:

  • 125 g hvedemel
  • 50 g durummel
  • 75 g sukker
  • 50 g farin
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 2-3 bananer (250 g mos)
  • 1 æg str. L
  • 100 g smeltet smør
  • ¾ dl mælk
  • 75 g mørk chokolade (eller chokoladeknapper)
  • 75 g hakkede hasselnødder
  • 50 g smør
  • 50 g farin
  • 50 g hakkede hasselnødder
  • 1 spsk. mælk eller fløde

Sådan gør du:

  1. Muffins: Tænd ovnen på 170 grader, og smør en muffinform med 12 huller eller læg papirforme i.
  2. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  3. Mos bananerne med en gaffel, og rør dem sammen med æg, smeltet smør og mælk.
  4. Rør bananblandingen i melblandingen.
  5. Hak chokolade og nødder groft, og vend dem i dejen.
  6. Fordel dejen i muffinformens huller; de skal være ca. 4/5 fyldte. Bag dem midt i ovnen i ca. 25 min. – hvis de skal bages uden tosca-topping. Tjek med et træspyd, at de er gennembagte, og tag dem ud af formen. Sæt dem til afkøling på en rist.
  7. Tosca-topping: Smelt smør og farin sammen, og tilsæt hakkede nødder og mælk eller fløde.
  8. Hæld toppingen over kagerne efter de første ca. 10 minutters bagetid, og bag videre som beskrevet i punkt 6.

Tip:

Når du har et par overmodne bananer, så smid dem ikke ud, men brug dem til bagning. Passer det ikke lige ind, så pil dem, skær dem i skiver, og frys dem fladt i en frysepose. Tag posen op, og lad dem tø i ca. 30 min., før du går i gang med dejen. De kan også bruges til smoothies.