Boller i karry
Her er en af de herlige hverdagsretter, som man bare aldrig bliver træt af.
4 personer
Ingredienser
- Kødboller:
- 400 g hakket svinekød (10 % fedt) el. hakket kalv- og flæsk
- 1 1/4 tsk. salt
- 2 spsk. revet løg
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 3 spsk. hvedemel
- peber
- Karrysauce:
- 1 spsk. olie
- 2 tsk. karry
- evt. 1 lille hakket løg
- ½ revet, syrligt æble
- 4 dl hønsebouillon
- 1½ spsk. hvedemel
- 1 dl fløde
- salt og peber
- evt. citronsaft og sukker
- Pynt:
- persille og æblebåde
- Tilbehør:
- ris
- Rør kødet med salt, og kom de øvrige ingredienser i. Form boller med en barneske, og kog dem i letsaltet vand ca. 8 min. Tag dem op med en hulske, og afdryp dem i en sigte.
- Varm olien i en gryde, svits karry og løg heri. Vend æblet i, og tilsæt bouillon. Kog saucen igennem nogle min. under omrøring. Udrør melet i fløden, og rør det i. Kog saucen igennem ca. 5 min. under omrøring. Smag til med salt og peber samt evt. citronsaft og sukker. Kom bollerne i, og varm retten igennem. Pynt med persille og æblebåde. Server med kogte ris.