Chokolade whoopies med hindbær-nougatcreme
En anderledes måde at lave chokoladekage på! Kagerne lægges sammen med en creme, så de til forveksling ligner franske macarons.
(20 stk.), Tid: ca. 30 min. plus bagetid og tid til afkøling
Hindbær-nougatcreme:
150 g frosne hindbær
40 g sukker
75 g nougat
Chokoladekager:
50 g blødt smør
200 g sukker
2 æg
200 g hvedemel
2 store spsk. kakaopulver
1 tsk. natron
1 knivspids salt
1½ dl kærnemælk
sigtet flormelis til pynt
1. Kom hindbær og sukker i en gryde, og giv dem et opkog. Mos hindbærrene let med en gaffel. Tag gryden af varmen, og smelt nougaten i de lune hindbær. Rør massen sammen, til den er ensartet og blank. Lad cremen afkøle ca. 1 time.
2. Tænd ovnen på 200 grader.
3. Pisk smør og sukker cremet. Tilsæt æggene et ad gangen.
4. Bland hvedemel med kakao, natron og salt, og rør det i dejen skiftevis med kærnemælk.
5. Sæt kagerne i 40 små runde toppe med en spiseske fordelt på to bageplader med bagepapir. Bag kagerne i 10-12 min. Afkøl dem på en bagerist.
6. Fordel ganache på den ene halvdel af kagerne, og læg den sammen med resten af kagerne. Drys kagerne med sigtet flormelis før servering.