Chokolade whoopies med hindbær-nougatcreme

Chokolade whoopies med hindbær-nougatcreme

En anderledes måde at lave chokoladekage på! Kagerne lægges sammen med en creme, så de til forveksling ligner franske macarons.

(20 stk.), Tid: ca. 30 min. plus bagetid og tid til afkøling

Hindbær-nougatcreme:

150 g frosne hindbær

40 g sukker

75 g nougat

Chokoladekager:

50 g blødt smør

200 g sukker

2 æg

200 g hvedemel

2 store spsk. kakaopulver

1 tsk. natron

1 knivspids salt

1½ dl kærnemælk

sigtet flormelis til pynt

1. Kom hindbær og sukker i en gryde, og giv dem et opkog. Mos hindbærrene let med en gaffel. Tag gryden af varmen, og smelt nougaten i de lune hindbær. Rør massen sammen, til den er ensartet og blank. Lad cremen afkøle ca. 1 time. 

2. Tænd ovnen på 200 grader.

3. Pisk smør og sukker cremet. Tilsæt æggene et ad gangen.

4. Bland hvedemel med kakao, natron og salt, og rør det i dejen skiftevis med kærnemælk.

5. Sæt kagerne i 40 små runde toppe med en spiseske fordelt på to bageplader med bagepapir. Bag kagerne i 10-12 min. Afkøl dem på en bagerist.

6. Fordel ganache på den ene halvdel af kagerne, og læg den sammen med resten af kagerne. Drys kagerne med sigtet flormelis før servering.