Chokoladecookies med karamelkerne
Chokolade og karamel i skøn forening!
Jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke er vild med en kage eller dessert med chokolade – især når man vælger den ekstra gode chokolade!
Disse cookies indeholder masser af chokolade og en god portion kakao, så smagen bliver dyb og intens. Som en lille overraskelse gemmer der sig en blød og lækker karamel i midten, og man bliver simpelthen glad i munden af den kombination.
Karamellen kan du købe færdigkogt på dåse, så tager det ikke lang tid at trylle disse lækkerbiskner frem.
12 stk.
Arbejdstid: 45 min.
Bagetid: 13-15 min.
110 g smør
200 g brun farin
100 g muscovadosukker
1 vaniljestang
60 g kakaopulver
2 æg
1 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
200 g ølandshvedemel (eller speltmel)
120 g mørk chokolade
200 g karamel (dulce de leche)
evt. 1 tsk. saltflager
1. Smelt smør i en gryde, tag den af varmen og bland det smeltede smør med farin, muscovadosukker og kornene fra vaniljestangen. Tilsæt kakaopulver og æg, og rør til ensartet konsistens.
2. Bland bagepulver, salt og mel i en skål, og si det ned i smør/sukker-blandingen. Vend hakket chokolade i dejen.
3. Sæt 12 skefulde dej på 2 bageplader (6 på hver) med bagepapir. Lav en fordybning i hver cookie, og fordél karamellen heri. Fordél resten af dejen oven på hver cookie, så karamellen lukkes inde. Drys evt. med lidt saltflager på hver cookie.
4. Bag cookierne ved 180 grader i 13-15 min. Lad dem køle af på en bagerist. Opbevar dem i en dåse med tætsluttende låg.
Dulce de leche
En cremet karamel lavet på kondenseret mælk. Du kan købe
færdigkogt dulce de leche i velassorterede supermarkeder og hos etniske købmænd eller lave den selv ved at koge en dåse kondenseret mælk i 3-4 timer.