Chokoladekage med kaffe og nødder fra Hjemmet

Chokoladekage med kaffe og nødder

En kage for de voksne og følsomme.

Chokolade og kaffe er – efter sigende – en god kombination. Problemet er bare, at jeg aldrig har kunnet dele fornøjelsen over en god kop kaffe med venner og familie. Jeg elsker duften, men bliver altid skuffet, når jeg smager på de brune dråber.

Måske skyldes det, at jeg ikke er blevet helt voksen. I hvert fald foretrækker jeg saftevand eller varm chokolade med flødeskum, og det er ikke just drikke for modne mennesker.

Så nu har jeg sat mig for at blive lidt mere voksen og få lært det der med kaffe. Og hvad er mere oplagt end at snige kaffe ind i kager og på den måde vænne sig til smagen? Kagen her glider i hvert fald ned uden problemer, og kaffesmagen er på ingen måde gennemtrængende. Er du stor kaffefan, kan du roligt tilsætte 2 tsk. kaffepulver. Så hardcore er jeg dog ikke endnu, men måske det kommer.

1 kage, 8 personer

Arbejdstid: 20 min.

Bagetid: 45 min.

200 g mørk chokolade

175 smør

1½ tsk. kaffepulver (instant coffee) 

75 g hasselnødder (eller valnødder) 

3 æg

2 dl rørsukker

1 spsk. vaniljesukker

1½ dl hvedemel

1 tsk. bagepulver

lidt smør til formen

Pynt:

bærstøv og bladguld (eller flormelis) 

1. Kom grofthakket chokolade, smør og kaffepulver i en gryde, og lad det smelte ved svag varme.

2. Hak nødderne groft.

3. Pisk æg, rørsukker og vaniljesukker hvidt og luftigt i 5 min. med en håndmikser. Vend chokoladeblandingen og nødderne i med en dejskraber.

4. Bland mel og bagepulver, og sigt det i dejen. Bland det til en ensartet masse med en dejskraber.

5. Hæld dejen i en smurt form (ca. 1½ l).

6. Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i ca. 45 min. Tjek med en spids kniv, om kagen er færdig. Pas på, at den ikke får for meget, så den bliver tør.

7. Lad kagen afkøle i formen i 10 min., inden den vendes ud på en rist. Pynt kagen med bærstøv og bladguld (fås bl.a. hos Specialkøbmanden).

Prøv min opskrift på mormors krydderkage, der også indeholder kaffe TRYK HER