Citronkage
Lige nu er både appelsiner og citroner virkelig saftige og tilføjer desserter masser af spændende og frisk smag. Prøv bare denne lækre citronkage, der både er sød og syrlig.
6 personer
Ingredienser
- 125 g blødt smør
- 225 g sukker
- 3 æg
- 200 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 citron, usprøjtet
- 1½ dl mælk
- Kandiserede citronskiver:
- 2 usprøjtede citroner
- 175 g sukker
- 1 dl vand
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 175 gr. Pisk smør, sukker og æg sammen, til det er hvidt og cremet.
- Sigt hvedemel og bagepulver i dejen.
- Skyl og riv citronskal fint. Tilsæt fintrevet citronskal og mælk. Rør dejen sammen, til den har en ensartet og cremet konsistens.
- Smør en springform. Hæld dejen i formen, og bag kagen i 45-50 min. Prik i den med et grillspyd el.lign. for at se, om den er ordentligt bagt i mid-ten. Hvis der hænger våd dej ved, skal kagen bages i yderligere 10-15 min.
- Lad kagen køle af, før du tager den ud af formen.
- Skyl citronerne, og skær dem i tynde skiver. Kom sukker og vand i en gryde. Kog det til sukkeret er opløst. Kom citronskiverne i gryden, og kog ved moderat varme i 12-15 min., til citronskiverne ser gennemsigtige ud, og sukkerlagen er tyknet til en sirup. Sluk for varmen, lad det hele afkøle.
- Prik huller i kagen, og hæld sukkersiruppen over kagen. Pynt med de kandiserede citronskiver.