Citronkage

Citronkage

Lige nu er både appelsiner og citroner virkelig saftige og tilføjer desserter masser af spændende og frisk smag. Prøv bare denne lækre citronkage, der både er sød og syrlig.

6 personer

Ingredienser

  • 125 g blødt smør
  • 225 g sukker
  • 3 æg
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 citron, usprøjtet
  • 1½ dl mælk
  • Kandiserede citronskiver:
  • 2 usprøjtede citroner
  • 175 g sukker
  • 1 dl vand

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 175 gr. Pisk smør, sukker og æg sammen, til det er hvidt og cremet.
  2. Sigt hvedemel og bagepulver i dejen.
  3. Skyl og riv citronskal fint. Tilsæt fintrevet citronskal og mælk. Rør dejen sammen, til den har en ensartet og cremet konsistens.
  4. Smør en springform. Hæld dejen i formen, og bag kagen i 45-50 min. Prik i den med et grillspyd el.lign. for at se, om den er ordentligt bagt i mid-ten. Hvis der hænger våd dej ved, skal kagen bages i yderligere 10-15 min.
  5. Lad kagen køle af, før du tager den ud af formen.
  6. Skyl citronerne, og skær dem i tynde skiver. Kom sukker og vand i en gryde. Kog det til sukkeret er opløst. Kom citronskiverne i gryden, og kog ved moderat varme i 12-15 min., til citronskiverne ser gennemsigtige ud, og sukkerlagen er tyknet til en sirup. Sluk for varmen, lad det hele afkøle.
  7. Prik huller i kagen, og hæld sukkersiruppen over kagen. Pynt med de kandiserede citronskiver.