Drømmekage fra Hjemmet

Drømmekage

Saftig kage med karamelliseret kokostop.

I min barndoms Vestjylland var der sjældent langt mellem kaffepauserne. Især i weekenderne var der ofte både formiddagskaffe, eftermiddagskaffe og aftenkaffe på programmet. Og det krævede selvfølgelig en del kage – hjemmebagt, forstås!

Derfor var bradepandekager selvsagt et hit, for så var der kage til mange – eller i det mindste til en weekend med tre daglige kaffepauser. De fleste husmødre kunne trylle en bradepande med drømmekage frem på få øjeblikke, og den fik hurtigt ben at gå på.

Her har jeg lavet den i en lidt mindre version i en springform. Men ganger du med to, er vi tilbage i bradepandestørrelsen.

8-10 personer

Arbejdstid: 20 min. 

Bagetid: 25-30 min.

3 æg (str. L) 

200 g rørsukker

1 vaniljestang

250 g hvedemel

2 tsk. bagepulver

2 dl mælk (evt. kærnemælk) 

50 g smør

Topping:

125 g smør

100 g kokosmel

225 g brun farin

½ dl mælk (eller vand)

25 g muscovadosirup

1. Pisk æg, sukker og kornene fra vaniljestangen tykt og skummende med en håndmikser i ca. 5 min.

2. Bland mel og bagepulver, og vend det forsigtigt i æggemassen med en dejskraber.

3. Lun mælk og smør i en gryde, og vend det straks i dejen.

4. Hæld dejen i en smurt springform (24 cm i diameter), og sæt den i ovnen ved 200 grader i 25-30 min.

Topping:

5. Kom smør, kokosmel, farin, mælk og sirup i en gryde, og lad alle ingredienserne smelte sammen over svag varme.

6. Fordél toppingen på den nybagte kage.

7. Sæt kagen tilbage i ovnen ved 225 grader i 5 min. på øverste rille. Afkøl på en bagerist.

Tip: Tilsæt evt. 1 tsk. nescafé til toppingen (opløs det i mælken, inden de øvrige ingredienser tilsættes). Det giver smagen lidt ekstra karakter.

Prøv også min opskrift på chokoladekage med chokoladesovs og kokos TRYK HER