Sundt

Eftermiddags-energi-grød

Eftermiddags-energi-grød kan også spises om morgenen eller aftenen...


Eftermiddags-energi-grød

(1 person)

1 spsk. speltflager

1 spsk. havreflager

1 spsk. boghvedekerner

1 kardemommekapsel

ca. 2 dl vand

0,5 dl skyr

et nip salt

1 tsk. ahornsirup

Topping:

4-5 valnødder

lidt frugt, f.eks. fersken eller banan

1 tsk. hørfrøolie

evt. med hybenpulver

1. Kom flager, kerner, kardemomme, vand, skyr og salt i en tykbundet gryde. Lad grøden koge op, mens du rører rundt. Når grøden bobler, tilsættes sirup.

2. Sluk for blusset, læg låg på, og lad grøden trække 5 minutter. Server med nødder, frugt og olie som topping, og drys evt. med lidt hybenpulver.

TIP

Du kan også drysse friske bær over grøden i stedet for fersken eller banan.

► SE OGSÅ: Quinoagrød med frugt

► SE OGSÅ: Supersund grød

► SE OGSÅ: Grød med frugt & nødder