Kanelsnegle
Man bliver aldrig træt af en klassisk kanelsnegl, der er et sikkert hit hos både små og store.
Ca. 12 stk.
Ingredienser
- Arbejdstid: ca. 45 min.
- Bagetid: 20-30 min.
- 100 g smør
- 3½ dl mælk
- 50 g gær
- 1 æg
- 1½ dl sukker
- ½ tsk. bagepulver
- 1 tsk. kardemomme
- ½ tsk. salt
- ca. 650 g hvedemel
- Fyld:
- 3 spsk. smør
- 2 spsk. sukker
- 1 tsk. kanel
- Pynt:
- 1 æg
- perlesukker
- Smelt smør, tilsæt mælk, og varm op til 37 grader. Rør gæren ud heri. Hæld blandingen i en stor skål.
- Tilsæt sammenpisket æg, sukker, bagepulver, kardemomme, salt og det meste af melet. Ælt sammen til en glat og smidig dej, og tilsæt evt. resten af melet.
- Lad dejen hæve tildækket et lunt sted i ca. 30 min.
- Ælt dejen sammen, og rul den ud til en firkant på ca. 80x 15 cm.
- Fordél blødt smør, sukker og kanel på dejen. Rul den sammen som en roulade, og skær den i ca. 12 tykke skiver. Læg evt. skiverne i papirforme, eller sæt dem direkte på en bageplade med bagepapir. Lad sneglene efterhæve tildækket i ca. 30 min. Pensl dem med sammenpisket æg, og drys med perlesukker.
- Bag sneglene ved 200 grader i 20-30 min. Lad dem afkøle på en bagerist.