Det behøver ikke at være hverken svært eller besværligt at lave sin helt egen flødeis derhjemme – Karolines Køkken har lavet en supernem grundopskrift på is, som du så nemt som ingenting kan gøre efter derhjemme. Alt du behøver, er 4 ingredienser og 4 nemme steps, så har du en lækker hjemmelavet flødeis.
Tove Færch fra Karolines Køkken giver dig her opskriften på, hvordan du hurtigt kan lave den perfekte, hjemmelavede flødeis – som i øvrigt let kan tilføres smag af kaffe, mojito, koldskål eller basilikum? Kun fantasien sætter grænser for, hvilke kugler is der skal i sommerens isvafler.
Du skal hverken bruge en masse tid eller mange ingredienser for at lave en god, dansk flødeis. Og så giver den hjemmelavede version altså bare en mere ren smag af fløde, end de is, du køber færdige, som tit ikke er lavet på fløde.
Tove Færch, leder af Karolines Køkken i 25 år
Det er altid sjovt at overraske sine gæster med nye smage, og her er basilikumisen et oplagt valg. Hæld da bare halvdelen af grundisen i et blenderglas og tilsæt basilikumblade, citronskal, citron- og limesaft. Blend ved hurtigste hastighed i ca. 15 sekunder og put hele ismassen i fryseren, og vupti har du en anderledes dessert, der med garanti vil imponere dine gæster.
Tove Færch fra Karolines Køkken
Karolines Køkkens opskrift på klassisk, hjemmelavet flødeis med vanilje
Fire ingredienser:
• ½ liter piskefløde pisket til skum
• 3 æggeblommer
• ¾ dl sukker
• vaniljekorn fra 1 stang vanilje
Fire simple trin:
Pisk æggeblommer, sukker og vaniljekorn til en luftig æggesnaps
Vend forsigtigt flødeskummet i æggesnapsen
Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i en fryser. (Alternativt: Frys iscremen i en ismaskine)
Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.
Den klassiske flødeis kan tilføres præcis den smag, som du har lyst til, hvad enten det er kaffe, jordbær, eller måske en anderledes og frisk basilikumis.
Vi er ELLEVILDE med denne her version – en hjemmelavet mojito-is…
Det kan kun blive godt. Sådan laver du mojito-is:
Mojito sirup
1½ dl friskpresset limesaft
125 g sukker (ca. 1½ dl)
1 dl hvid rom
Is
4 æggeblommer
85 g sukker (ca. 1 dl)
½ liter Karolines Køkken® Piskefløde 38%
1 spsk hvid rom
1 spsk limeskal (usprøjtet)
½ dl finthakkede friske mynteblade
Pynt
friske mynteblade
Sådan gør du
Start med at lave mojito sirup
Kom limesaft, sukker og rom i en gryde og bring det i kog.
Lad blandingen koge ind ved jævn varme i ca. 30 min - til blandingen tykner til en sirup.
Tag gryden af varmen og afkøl siruppen.
Så laver du isen
Pisk blommer og sukker i ca. 2 min. til en luftig æggesnaps.
Bring fløden i kog i en lille tykbundet gryde.
Tag gryden af varmen og tilsæt æggesnapsen til den varme fløde under piskning.
Varm iscremen op til lige under kogepunktet ved jævn varme i ca. 2 min - pisk hele tiden og hold øje med hvornår iscremen tykner. Iscremen må ikke koge. Lad iscremen afkøle.
Tilsæt mojito sirup, rom, limeskal og mynteblade. Hæld iscremen i en form (ca. 1 liter) og stil den tildækket i fryseren. Rør i isen 4-5 gange under indfrysningen.