Frisk & fin citronsandkage
Citron giver det søde bagværk en frisk og dejlig smag. Her har vi bagt en dejlig frisk sandkage med citron og lækker citronglasur på toppen. Nyd citronsandkagen til en kop eftermiddagste eller server den som dessert sammen med is eller flødeskum. Her får du opskriften på den lækre citronsandkage:
1 citronsandkage
Total:1 time 25 minutter
Arbejdstid:30 minutter
Ingredienser
- 75 g smør
- 250 g hvedemel
- 2 tsk bagepulver
- 1 knsp salt
- 4 æg
- 250 g rørsukker
- 1 dl fløde
- 2 økologiske citroner
- Glasur: 125 g flormelis og ca. 2 spsk citronsaft
Sådan bager du sandkage med citron
- Tænd ovnen på 160 grader og smør en sandkageform (1 1/2 liter) med smør.
- Smelt smørret og lad det afkøle. Sigt mel sammen med bagepulver og tilsæt salt. Rør æggene sammen med rørsukker og tilsæt fløde, fintrevet citronskal og 2-3 spsk citronsaft. Rør melet i æggemassen og tilsæt det smeltede smør.
- Fyld dejen i formen og bag kagen midt i ovnen ca. 55 min. Tjek med en tandstikker om kagen er gennembagt og stil den til afkøling i formen på en rist ca. 10 min. Vend den derefter ud af formen og lad den afkøle.
- Server kagen som den er eller overtræk kagen med citronglasur rørt af flormelis og citronsaft.
- Tips: Server evt. kagen som dessert. Drop glasuren og dryp i stedet kagen med citronsirup: kog 1 dl citronsaft og 1 dl rørsukker ca. 5 min. Når kagen har opsuget al siruppen, kan den skæres i skiver og serveres med flødeskum eller vaniljeis.
TIP fra Katrines køkken: Bag din sandkage i små portioner
Mange kageopskrifter er for store til små husholdninger. De kan ofte laves i mindre portioner og bages i portionsforme. Bag f.eks. 1/2 portion af en sandkage og fordél dejen i 5-6 portionsforme. Det kan være ovnfaste porcelænsforme eller små kageforme. Husk at forkorte bagetiden.