Græsk youghurt med frugt

Græsk youghurt med frugt

(6. personer)

Ingredienser

  • Græst youhurt med frugt
  • Sværhedsgrad: Nem
  • Tidsforbrug: 10 min.
  • ½ l græsk yoghurt
  • 2 ferskner
  • 150 g hindbær
  • saften af 1 appelsin
  • Tilbehør:
  • jordbærsirup (se herunder) eller ahornsirup
  • Jordbærsirup (1 flaske):
  • Sværhedsgrad: Nem
  • Tidsforbrug: 2½ time, heraf arbejdstid: 30 min.
  • 500 g jordbær
  • 500 g sukker
  • 3 dl vand
  • saften af 1 citron
  • korn af 1 stang vanilje

  1. Græsk yoghurt med frugt:Fordel yoghurten i 6 småglas, og stil dem på brunchbordet
  2. Skær skrællede ferskner ismå tern. Bland hindbær ogferskner, og dryp med appelsinsaft.Servér det til den græskeyoghurt med jordbærsiruppenherunder.
  3. Jordbærsirup:Skyl og nip jordbærrene.Skær dem i kvarte. Kog sukker,vand og citronsaft til ufarvetsirup. Tilsæt jordbær og vaniljekorn,og kog det uden låg5-10 min. Pisk det igennemmed et piskeris
  4. Afdryp siruppen i en sigte etpar timer. Opbevar den derefteri køleskabet, hvor den sagtenskan holde sig et par dage.