Græskar/kartoffelrøsti

Græskar/kartoffelrøsti

Lækre røsti som fungerer godt som tilbehør.

Ingredienser

  • Arbejdstid: 25 min.
  • Stege/bagetid: 30 min.
  • Fryse-egnet
  • 400 g græskarkød
  • 400 g store kartofler (skrællede)
  • 1 løg (revet)
  • 2-3 spsk hakket persille
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og
  • peber

  1. Riv græskar og kartofler på den grove side af et rivejern. Bland det med 1 tsk salt og lad det trække 10-15 min.
  2. Pres væden af blandingen og tilsæt løg, friskkværnet peber og persille.
  3. Varm en pande (22-24 cm) med 1 spsk olivenolieog læg græskarblandingen på. Tryk den sammen til en fast kage og lad den blive gylden på undersiden (ca. 8 min.).
  4. Vend „kagen” ved hjælp af et grydelåg, tilsæt den sidste olie ogbag røstien gylden på undersiden (ca. 7 min.).
  5. Sæt panden i ovnen ved 160 grader ca. 15 min.