Grigos mørke roulade

Markus Grigos mørke roulade: Få bagedystdommerens lækre opskrift

Vi ELSKER en god roulade her på ALT.dk! Og når det er selveste dessertkok og bagedystdommer Markus Grigo, der står bag opskriften, er vi på med det samme. Her får du en lækker opskrift på en skøn roulade - rouladebunden er noget anderledes end andre mørke rouladebunde, og den er god. Se Markus Grigos lækre opskrift på en syndigt god roulade lige her. KLAR-PARAT-BAG...

10 portioner

Total:1 time

Ingredienser

  • 3 æg (180 g netto)
  • 150 g flormelis
  • fint revet skal af 1 usprøjtet citron
  • 45 g kartoffelmel
  • 20 g kakao sigtet med 1 tsk. bagepulver
  • sukker til at drysse på papiret
  • Fyld:
  • flødeskum af 3 dl piskefløde
  • evt. ½ glas marmelade af f.eks. mirabeller, abrikoser eller hindbær
  • Pynt:
  • chokoladespåner

Sådan bager du roulade

  1. Del æggene og pisk hviderne let. Tilsæt flormelis i tre omgange under piskning. Drys citronskallen over skummet, og sigt resten af ingredienserne i skummet under piskning.
  2. Bred massen ud i et jævn lag, der måler ca. 25 x 35 cm. Bag bunden ca. 12 min. ved 200 gr. nederst i ovnen.
  3. Læg et ark bagepapir klar på bordet, og drys det med sukker. Vend den færdigbagte bund over på det sukkerdryssede papir, og træk forsigtigt bagepapiret af. Læg det løst over kagen, mens den køler af.
  4. Smør evt. marmelade ud over kagen. Bred flødeskummet ud over den helt kolde kage, og rul den forsigtigt sammen ved hjælp af bagepapiret. Læg rullen i køleskabet i en times tid eller længere.
  5. Skær kagen i portionsstykker, og pynt dem med høvlet chokolade.