Grundopskrift på vandbakkelser

Grundopskrift på vandbakkelser

Sådan laver du vandbakkelser fra bunden.

(10-14 stk. eller 1 krans)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge-/bagetid: 35-40 min.
  • Vandbakkelsesdej:
  • 2 dl vand
  • 125 g smør
  • 125 g hvedemel
  • ca. 4 æg i alt (2½ dl sammenpiskede æg)

  1. Bring vand og smør ikog i en gryde. Drys meleti, og rør kraftigt med engrydeske, til dejen slippergryden og er en glatdejklump.
  2. Tag gryden fra varmen,og lad dejen køle af tilstuetemperatur.
  3. Pisk æggene sammen,og rør dem i dejen lidtad gangen. Dejen skalvære blød, men ikke forflydende.
  4. Sæt dejen med en skeeller en sprøjtepose. Formsom ønsket til en krans,boller eller aflange tileclair på et stykke bagepapirpå en bageplade.
  5. Sæt bagepladennederst i ovnen ved 200grader uden varmluft. Bagi 30-40 min., til bagværketer gyldent og gennembagt.Ovndøren må ikkeåbnes under bagningen,da dejen kan falde sammen.
  6. Afkøl på en bagerist.
  7. Klip vandbakkelserneop i siderne, så der bliveren bund og en top. Fyldmed ønsket fyld.