Gul ærtesuppe med grønkål og skinke
(4 personer)
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Koge/stegetid: 1 time og 15 min.
- Fryse-egnet
- Ingredienser:
- 1 lille røget landskinke (800 g)
- 200 g gule flækærter (tørrede)
- 5 dl vand
- 2 stilke rosmarin (eller en lille håndfuld timian)
- 1 løg (finthakket)
- 2 fed hvidløg (finthakkede)
- 2 porrer (mindre stykker)
- 2 gulerødder (mindre stykker)
- 250 g grønkål (ribbet, fintsnittet)
- 15 g smør (eller 1 spsk olivenolie)
- 1 liter bouillon (evt. helt eller delvis fra skinken, afhængigt af hvor salt den er)
- 1-3 spsk æbleeddike
- salt og peber
- Tilbehør:
- groft brød
- sennep
- Kog skinken efter pakkensanvisning.
- Skylærterne i koldt vandog kog dem møre medvand og rosmarin ellertimian i ca. 45 min.Fjern krydderurterne ogblend eller mos ærterneog væsken til puré.
- Sautér løg, hvidløg oggrønsager blanke i engryde med smør ellerolie og tilsæt bouillon.Giv det et opkogog tilsæt ærtepuré.
- Lad suppen simre, tilgrønsagerne er akkuratmøre og suppen har enpassende konsistens.Smag til med eddike,salt og peber.
- Skær skinken i skiverog servér dem medsuppen som tilbehør– eller skær skinken itern og vend dem i suppen.Giv groft brød ogsennep til.