Gul ærtesuppe med grønkål og skinke

Gul ærtesuppe med grønkål og skinke

(4 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Koge/stegetid: 1 time og 15 min.
  • Fryse-egnet
  • Ingredienser:
  • 1 lille røget landskinke (800 g)
  • 200 g gule flækærter (tørrede)
  • 5 dl vand
  • 2 stilke rosmarin (eller en lille håndfuld timian)
  • 1 løg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakkede)
  • 2 porrer (mindre stykker)
  • 2 gulerødder (mindre stykker)
  • 250 g grønkål (ribbet, fintsnittet)
  • 15 g smør (eller 1 spsk olivenolie)
  • 1 liter bouillon (evt. helt eller delvis fra skinken, afhængigt af hvor salt den er)
  • 1-3 spsk æbleeddike
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • groft brød
  • sennep

  1. Kog skinken efter pakkensanvisning.
  2. Skylærterne i koldt vandog kog dem møre medvand og rosmarin ellertimian i ca. 45 min.Fjern krydderurterne ogblend eller mos ærterneog væsken til puré.
  3. Sautér løg, hvidløg oggrønsager blanke i engryde med smør ellerolie og tilsæt bouillon.Giv det et opkogog tilsæt ærtepuré.
  4. Lad suppen simre, tilgrønsagerne er akkuratmøre og suppen har enpassende konsistens.Smag til med eddike,salt og peber.
  5. Skær skinken i skiverog servér dem medsuppen som tilbehør– eller skær skinken itern og vend dem i suppen.Giv groft brød ogsennep til.