Halloween-lagkage med spøgelser

Halloween-lagkage med spøgelser

Denne fine Halloweenkage med spøgelser på toppen skal nok gøre lykke til en Halloweenfest eller en novemberfødselsdag. Se her, hvordan du laver en uhyggelig god Halloween-lagkage med spøgelser på toppen:

Ingredienser

  • Bunde:
  • 4 æg
  • 250 g sukker
  • 250 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 spsk stødt kanel
  • 100 g smør
  • 100 g valnøddekerner (hakkede)
  • 150 g abrikosmarmelade
  • Modellermasse:
  • 3 blade husblas
  • 2 spsk smør
  • 4 spsk vand
  • 500 g flormelis
  • 50 g mørk chokolade

  1. Bunde:
  2. Pisk 4 æg skummende med 250 g sukker ca. 10 min. med en håndmikser. Bland 250 g hvedemel med 1 tsk bagepulver og 1 spsk stødt kanel.
  3. Drys blandingen i æggeskummet igennem en sigte. Tilsæt 100 g smeltet og afkølet smør og 100 g hakkede valnøddekerner.
  4. Fyld dejen i en springform. Bag den i en 175 grader varm ovn ca. 20 min., til den er gennembagt. Afkøl på bagerist.
  5. Flæk kagen og fordél 150 g abrikosmarmelade imellem de to bunde. Læg kagen på et fad.
  6. Modellermasse:
  7. Udblød 3 blade husblas i koldt vand. Knug vandet ud. Kom det i en skål med 2 spsk smør og 4 spsk vand. Smelt det sammen over vandbad. Rør 500 g flormelis i og ælt, til konsistensen er som modellervoks.
  8. Pak lufttæt i en plasticpose. Bliver massen for hård, kan den varmes blød i mikroovn. Rul halvdelen af massen ud i en cirkel mellem to stykker bagepapir. Hiv det ene stykke bagepapir af og vend overtrækket hen over kagen.
  9. Form 12 små spøgelser af resten af modellermassen. Smelt 50 g mørk chokolade i stykker over vandbad og rør, til det er tyktflydende. Kom det i en lille plasticpose eller sprøjtepose og sæt øjne og evt. mund på spøgelserne.
  10. Pynt kagen med figurerne.