Halloween: Skønne mumie-pølsehorn med øjne
Giv det klassiske pølsehorn en sjov overhaling til halloween. Her er pølsen ”mumie”-kroppen, mens dejen er viklet om som gaze. Til sidst kommes de små øjne på i denne opskrift udviklet i samarbejde med Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan, der er gastronomisk chef hos HelloFresh. Som tilbehør kan anbefales masser ”blodig” ketchup, muhahaha!
8
Total:2 timer
Arbejdstid:1 time 45 minutter
Ingredienser
- 20 g gær
- 2 dl mælk
- 1 æg
- 1 spsk sukker
- 0,75 dl olivenolie
- 400 g hvedemel
- 1 tsk salt
- 8 wienerpølser - skåret i halve
Derudover:
- 1 æg - sammenpisket til at pensle med
- 20 g hvid fondant
- 10 g sort fondant
Sådan gør du:
- Rør gæren ud i en skål med stuetempereret mælk, olie, sukker og æg.
- Rør det godt rundt, og tilsæt derefter salt og mel lidt efter lidt.
- Ælt dejen i 10 minutter, gerne på en røremaskine ved lav hastighed, til den er smidig og nem at arbejde med.
- Stil dejen til hævning i en skål med et rent klæde over i en time på køkkenbordet.
- Rul dejen ud i en retangel og skær lange tynde strimler.
- Vikl strimlerne omkring pølserne til mumier, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Lad mumie pølsehornene efterhæve i en time på køkkenbordet dækket med et rent klæde.
- Pensl med sammenpisket æg, og bag i en forvarmet ovn 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.
- Lad dem køle af, og pynt med sukkerøjne lavet af hvid og sort fondant.