Mumie pølsehorn

Halloween: Skønne mumie-pølsehorn med øjne

Giv det klassiske pølsehorn en sjov overhaling til halloween. Her er pølsen ”mumie”-kroppen, mens dejen er viklet om som gaze. Til sidst kommes de små øjne på i denne opskrift udviklet i samarbejde med Nanna Elisabeth Vestergaard Kaldan, der er gastronomisk chef hos HelloFresh. Som tilbehør kan anbefales masser ”blodig” ketchup, muhahaha!

8

Total:2 timer

Arbejdstid:1 time 45 minutter

Ingredienser

  • 20 g gær
  • 2 dl mælk
  • 1 æg
  • 1 spsk sukker
  • 0,75 dl olivenolie
  • 400 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 8 wienerpølser - skåret i halve

Derudover:

  • 1 æg - sammenpisket til at pensle med
  • 20 g hvid fondant
  • 10 g sort fondant

Sådan gør du:

  1. Rør gæren ud i en skål med stuetempereret mælk, olie, sukker og æg.
  2. Rør det godt rundt, og tilsæt derefter salt og mel lidt efter lidt.
  3. Ælt dejen i 10 minutter, gerne på en røremaskine ved lav hastighed, til den er smidig og nem at arbejde med.
  4. Stil dejen til hævning i en skål med et rent klæde over i en time på køkkenbordet.
  5. Rul dejen ud i en retangel og skær lange tynde strimler.
  6. Vikl strimlerne omkring pølserne til mumier, og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  7. Lad mumie pølsehornene efterhæve i en time på køkkenbordet dækket med et rent klæde.
  8. Pensl med sammenpisket æg, og bag i en forvarmet ovn 175 grader varmluft i cirka 15 minutter.
  9. Lad dem køle af, og pynt med sukkerøjne lavet af hvid og sort fondant.