Halloweenkage: Bag dit eget 'græskar'

Halloweenkage: Bag dit eget 'græskar'

Bag en dejlig saftig og let krydret kage til Halloween i græskarfacon. Den flotte halloweenkage bages som 2 kager, der sættes sammen med flødeosteglasur til et stort, flot græskar. Se hvordan, du bager en flot halloweenkage her

16-20 personer

Total:2 timer 45 minutter

Ingredienser

  • 1 halloweenkage til 16-20 personer
  • Arbejdstid: 1 time
  • Bagetid: 1 time og 45 min.
  • Græskarmos til 2 halloweenkager:
  • 1 græskar (1200-1500 g)
  • Dej til 1 kage:
  • 300 g græskarmos
  • 100 g smør
  • 125 g sukker
  • 125 g farin
  • 2 æg str. L
  • 250 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. stødt kanel
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • ¼ tsk. stødt nelliker
  • ½ tsk. salt
  • 1 dl æblemost 
  • Glasur:
  • 200 g flødeost naturel
  • 75 g blødt smør
  • 125 g flormelis
  • Pynt:
  • evt. 150 g marcipan
  • evt. orange og/eller grøn farve
  • Endvidere:
  • 1 randform med buede sider (22-24 cm/ 1½-2 liter)

Sådan bager du Halloween-græskarkagen

  1. Græskarmos: Halvér græskarret, skrab kerner og tråde ud, og læg de to halve græskar med skærefladen nedad på en bageplade med bagepapir.
  2. Bag i ovnen ved 180 grader i 30-40 min. til frugtkødet er helt mørt. Skrab frugtkødet ud af skallerne med en ske.
  3. Dej: Blend den lune græskarmos med smør, og blend sukker, farin og æg i. Hæld det i en skål.
  4. Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen, og tilsæt salt. Bland det i græskarblandingen skiftevis med æblemost.
  5. Hæld dejen i en smurt form, og bag kagen ved 180 grader i ca. 35 min., til et træspyd kommer ren ud. Afkøl i formen i 5-10 min., og vend så kagen ud på en rist. Afkøl i mindst 2 timer.
  6. Bag en kage til efter samme opskrift.
  7. Skær den flade side til på begge kager, så de kan sættes sammen til én kage.
  8. Glasur: Pisk smørret cremet, og pisk flødeosten i. Pisk sigtet flormelis i.
  9. Halloweenkage: Smør lidt glasur på den ene kages bund, og sæt den sammen med den anden, så de danner et ”græskar”. Fyld evt. hullet i kagen, med de afskårne kagerester.
  10. Læg resten af glasuren på toppen af kagen, og lad den evt. glide lidt ned af siderne.
  11. Pynt: Ælt evt. marcipan sammen med den ønskede farve, og form en stilk og et par blade. Sæt dem i kagen.

Skal du holde halloweenfest? Se se bare her:

Skal du fejre halloween, og mangler du inspiration til, hvordan du laver de perfekte kostumer, hvilken mad du skal servere for dine gæster, og hvordan du skærer de mest uhyggelige græskarhoveder, så led ikke videre: Vi har samlet det hele på vores halloweenside, som du finder her

Her finder du også endnu flere opskrifter på lækker halloweenkage!