Halloweenkage: Bag dit eget 'græskar'
Bag en dejlig saftig og let krydret kage til Halloween i græskarfacon. Den flotte halloweenkage bages som 2 kager, der sættes sammen med flødeosteglasur til et stort, flot græskar. Se hvordan, du bager en flot halloweenkage her
16-20 personer
Total:2 timer 45 minutter
Ingredienser
- 1 halloweenkage til 16-20 personer
- Arbejdstid: 1 time
- Bagetid: 1 time og 45 min.
- Græskarmos til 2 halloweenkager:
- 1 græskar (1200-1500 g)
- Dej til 1 kage:
- 300 g græskarmos
- 100 g smør
- 125 g sukker
- 125 g farin
- 2 æg str. L
- 250 g hvedemel
- 2 tsk. bagepulver
- 1 tsk. stødt kanel
- ½ tsk. stødt ingefær
- ¼ tsk. stødt nelliker
- ½ tsk. salt
- 1 dl æblemost
- Glasur:
- 200 g flødeost naturel
- 75 g blødt smør
- 125 g flormelis
- Pynt:
- evt. 150 g marcipan
- evt. orange og/eller grøn farve
- Endvidere:
- 1 randform med buede sider (22-24 cm/ 1½-2 liter)
Sådan bager du Halloween-græskarkagen
- Græskarmos: Halvér græskarret, skrab kerner og tråde ud, og læg de to halve græskar med skærefladen nedad på en bageplade med bagepapir.
- Bag i ovnen ved 180 grader i 30-40 min. til frugtkødet er helt mørt. Skrab frugtkødet ud af skallerne med en ske.
- Dej: Blend den lune græskarmos med smør, og blend sukker, farin og æg i. Hæld det i en skål.
- Sigt mel, bagepulver og krydderier sammen, og tilsæt salt. Bland det i græskarblandingen skiftevis med æblemost.
- Hæld dejen i en smurt form, og bag kagen ved 180 grader i ca. 35 min., til et træspyd kommer ren ud. Afkøl i formen i 5-10 min., og vend så kagen ud på en rist. Afkøl i mindst 2 timer.
- Bag en kage til efter samme opskrift.
- Skær den flade side til på begge kager, så de kan sættes sammen til én kage.
- Glasur: Pisk smørret cremet, og pisk flødeosten i. Pisk sigtet flormelis i.
- Halloweenkage: Smør lidt glasur på den ene kages bund, og sæt den sammen med den anden, så de danner et ”græskar”. Fyld evt. hullet i kagen, med de afskårne kagerester.
- Læg resten af glasuren på toppen af kagen, og lad den evt. glide lidt ned af siderne.
- Pynt: Ælt evt. marcipan sammen med den ønskede farve, og form en stilk og et par blade. Sæt dem i kagen.
De bedste opskrifter til halloween
-
Halloween pølsehorn
-
Halloween drink: Vampyr-blod
-
Halloweenkage: Bag dit eget 'græskar'
-
Spøgelsesboller til Halloween
-
Vafler med græskar
-
Halloweencupcakes: Edderkoppekager
-
Cupcakes til Halloween
-
Græskarsuppe i græskar
-
Halloweenkager: Spindelvævsmuffins
-
Halloweendrink: Vampyrblod
-
Halloweensnacks: Marcipangræskar
-
Halloweenkage: Spøgelseslagkage
-
Halloween: Afskårne fingre af marcipan
-
Halloweensnack: Sådan rister du de perfekte græskarkerner
-
Halloweenkage: Græskartærte med edderkoppespind