Hamburgerryg med hokkaido-mos
Hamburgerryg er nem mad, selvom det skal koge og trække i 1 time. Kog gerne et stort stykke og skab nye retter af resterne.
4 personer
Total:1 time 45 minutter
Arbejdstid:1 time
Ingredienser
- 600 g hamburgerryg (eller skinke)
- 10 hele sorte peberkorn
- 200 g blandede urter (løg eller porre, selleri, gulerod)
Hokkaidomos:
- 1 stor hokkaido (800-1000 g)
- 1 løg
- 1-2 æbler
- 3-4 stilke frisk timian
- 2 spsk. olivenolie eller smør
- ¼ liter grøntsagsbouillon
- 1 dl cremefraiche 38 %
- 1-2 spsk. æblevineddike (eller citronsaft)
- salt og peber
Tilbehør:
- Små smørristede kartofler og dampede bønner eller broccoli
Sådan gør du:
- Træk hinde eller net af hamburgerryggen, læg den i en gryde, og hæld koldt vand ved, så det dækker. Giv det et opkog, skum urenheder af, og tilsæt hel peber og rensede urter.
- Lad kødet simre under låg ved svag varme i 35-40 min. Tjek evt. med et stegetermometer, der skal vise 60 grader. Lad kødet trække i suppen i 15-20 min.
- Hokkaidomos: Vask græskarret, skær det i kvarter, og skrab frø og tråde ud med en ske. Skær græskarret i grove stykker med skræl. Pil løget, og hak det groft. Skræl og udkern æblerne, og skær dem i både. Skyl timian grundigt, og hak den.
- Steg løgene blanke i en gryde med olie eller smør. Tilsæt hokkaido, æbler, timian, salt og peber, og vend rundt til alt er blankt. Tilsæt bouillon, og giv det et opkog. Skru ned, og lad det simre under låg, til det er mørt – ca. 15 min.
- Hæld væden fra hokkaidoen, men gem ca. 1 dl. Mos blandingen med en kartoffelmoser eller en stavblender. Rør cremefraichen i, og smag til med æblevineddike, salt og peber. Tilsæt evt. lidt bouillon til passende konsistens.
- Tag kødet op af kogevandet, og skær det i skiver. Server med hokkaidomos og det valgte tilbehør.