Hjemmebagt rugbrød - så let er det!
Hop med på surdejstrenden, og se, hvordan dejen vokser sig til et stort og velsmagende rugbrød. Har du ikke tålmodighed til surdej, så kast dig over den hurtige og lige så lækre variant bagt med gær eller de luftige rugbrødsboller.
RUGBRØDSBOLLER
Bollerne indeholder masser af kerner og rug, men er en lettere version af rugbrødet. Bollerne smager godt til morgenmad, som sandwich til frokost eller som mellemmåltid, når sulten melder sig om eftermiddagen.
Tid: 25 min. + hæve- og bagetid
(10 stk.)
3 dl vand
25 g gær
1 spsk. salt
1 spsk. honning
1 æble
150 g 5-kornsblanding
150 g rugmel
Annonse
250 g sigtemel
lidt 5-kornsblanding til pynt
FENNIKELRUGBRØD
Tid:
(2 brød)
½ dl fingervarmt vand
30 g gær
4 dl mørkt øl, f.eks. brown ale, porter eller lign.
2 spsk. mørk sirup
1 spsk. salt
1 spsk. stødte fennikelfrø (kan udelades)
200 g knækkede rugkerner
50 g hørfrø
450 g rugmel
SURDEJSRUGBRØD - TRIN FOR TRIN Tid: Trin 1 Trin 2 Trin 3 Trin 4 Trin 5 Trin 6 TIP► SE OGSÅ:Gode tips til glutenfri bagning► SE OGSÅ:Smagen i en nøddeskal: 4 lækre desserter med hasselnødder