Hop med på surdejstrenden, og se, hvordan dejen vokser sig til et stort og velsmagende rugbrød. Har du ikke tålmodighed til surdej, så kast dig over den hurtige og lige så lækre variant bagt med gær eller de luftige rugbrødsboller.
Bollerne indeholder masser af kerner og rug, men er en lettere version af rugbrødet. Bollerne smager godt til morgenmad, som sandwich til frokost eller som mellemmåltid, når sulten melder sig om eftermiddagen.
Tid: 25 min. + hæve- og bagetid
(10 stk.)
3 dl vand
25 g gær
1 spsk. salt
1 spsk. honning
1 æble
Annonse
150 g 5-kornsblanding
150 g rugmel
250 g sigtemel
lidt 5-kornsblanding til pynt
TIP
FENNIKELRUGBRØD
Tid:
(2 brød)
½ dl fingervarmt vand
30 g gær
4 dl mørkt øl, f.eks. brown ale, porter eller lign.