Hjemmelavet knækbrød
Knasende sprødt knækbrød af egen produktion slår den købte med flere længder.
Det er ingen hemmelighed, at jeg har en voldsomt sød tand – til min tandlæges store bekymring. Så ind i mellem forsøger jeg at finde noget andet end søde sager at proppe i munden.
Prøv også min opskrift på tyrkiske sesamkranse - TRYK HER
I denne uge har jeg forsøgt mig med knækbrød som et sundt alternativ. Det er skønt med noget at knase på, og selv om jeg gerne topper den med en tyk skive ost, føles det noget sundere end at sluge en flødeskumskage.
Inden jeg prøvede at bage mine egne knækbrød, kunne jeg ikke helt se fidusen i de fnuglette firkanter. Men da duften af de mange bagte kerner og frø bredte sig i hele huset, løb tænderne i vand, og jeg måtte overgive mig.
Ca. 30 stk.
Arbejdstid: 35 min.
Bagetid: 18-20 min.
40 g havregryn
60 g sesamfrø (evt. halvdelen sorte)
50 g solsikkekerner
50 g græskarkerner
2½ dl vand
½ dl olivenolie
1 tsk. bagepulver
1¼ tsk. salt
200 g hvedemel
50 g hvid hvede (eller grahamsmel)
1. Bland alle ingredienserne godt sammen i en skål. Del dejen i 2.
2. Drys et stykke bagepapir med lidt mel, læg det ene stykke dej herpå og derefter endnu et stykke bagepapir oven på. Rul dejen tyndt ud (ca. 2 mm’s tykkelse) mellem de 2 stykker bagepapir med en bagerulle.
3. Skær dejen ud i den ønskede størrelse med en skarp kniv. Gentag processen med den anden halvdel af dejen.
4. Læg de udskårne dejstykker på en bageplade med bagepapir. Bag knækbrødene gyldne ved 200 grader i 18-20 min. Lad dem afkøle på en bagerist. Opbevar knækbrødene i en beholder med tætsluttende låg.
Tip: Er du i dit kreative hjørne, kan du stikke dejen ud med en lille udstikker.