Honning/citronbidder

Honning/citronbidder

(8 personer)

Ingredienser

  • Arbejdstid: 45 min.
  • Koge/bagetid: 45 min.
  • Fryse-egnet
  • Kage:
  • 225 g hvedemel
  • 2 tsk bagepulver
  • 1 tsk stødt ingefær
  • ½ tsk stødt kanel
  • 75 g smør
  • 100 g farin
  • 1¼ dl honning
  • 1 æg
  • 1½ dl kogende vand
  • Citronsmørcreme:
  • 2-3 usprøjtede citroner (1 dl saft + fintrevet skal)
  • 100 g smør
  • 2 æg (pasteuriserede)
  • 100 g sukker
  • Pynt:
  • 100 g flormelis
  • 1-2 spsk citronsaft
  • friske jordbær

  1. Kom fintrevet citronskali en gryde med citronsaftog smør og giv detet hurtigt opkog.
  2. Piskæggene godt sammenmed sukker og pisk citronsmørreti. Hæld dettilbage i gryden og varmdet igennem underomrøring, til det tykner(ved ca. 70 grader). Detmå ikke koge. Hæld detover i en skål til afkøling.
  3. Tænd ovnen på 180 grader.Sigt alle de tørreingredienser sammen.Pisk smør og farin sammenog pisk honning,æg og kogende vand i.Vend melblandingen idejen og hæld den i ensmurt form (18x22 cm).
  4. Bag kagen midt i ovneni ca. 30 min. Tjek meden tandstikker, om dener gennembagt, og vendden ud på en rist til afkøling.
  5. Flæk kagen i tobunde og læg dem sammenmed citroncreme.Rør flormelis og citronsaftsammen til glasurog smør detover kagen. Delkagen i små firkanterog pynt evt.med jordbær.