Hvidt chokoladebrud med pufsukker fra Hjemmet

Hvidt chokoladebrud med pufsukker

Overrask dine gæster med små eksplosioner i munden.

Da jeg var barn, var fredagsslik en fast tradition. Min storebror sprang på cyklen med strenge instrukser om 10 øre af dit og dat. Det var helt utroligt, hvad man kunne få for en femmer!

Prøv opså min opskrift på mandelroulade med lemoncurd og hvid chokolade

Nogle gange kom han hjem med små sølvfarvede poser med eksplosivt indhold. Det var gult tyggegummi fyldt med pufsukker, der dansede på tænder og tunge.

Nu er jeg så faldet over pufsukker igen – denne gang i ren form. Og det fik jeg afprøvet i dette hvide chokoladebrud, der også gemmer på knasende mandler og frisk citronskal.

Det er bestemt ikke sidste gang, jeg leger med pufsukker. Så håber, du vil lege med i fremtiden.

Arbejdstid: 20 min. 

Størknetid: 30 min.

200 g hvid chokolade

1 tsk. citronskal (økologisk) 

25 g mandler (eller 1 dl rice crispies/puffede ris)

4 tsk. pufsukker (fås hos bl.a. specialkoebmanden.dk) 

Pynt: 2 spsk. frysetørrede brombær (eller blåbær/hindbær/solbær/lakrids)

1. Bræk chokoladen i mindre stykker, kom dem i en skål, og smelt dem forsigtigt over vandbad.

2. Tag skålen af varmen og rør rundt, så chokoladen afkøler lidt.

3. Tilsæt fintrevet citronskal, finthakkede mandler og 3 tsk. pufsukker.

4. Hæld chokoladen ud på et stykke bagepapir, og glat det ud med en paletkniv til ca. 3 mm’s tykkelse.

5. Pynt med frysetørrede brombær og 1 tsk. pufsukker. Lad chokoladen størkne i køleskabet i en ½ times tid.

6. Opbevar chokoladen på køl i en luftæt beholder, og bryd den i mindre stykker ved servering.

Tip: Pas på, at pufsukkeret ikke kommer i kontakt med vand eller anden væske, da det så vil eksplodere.