Italiensk brødsalat (panzanella)

Italiensk brødsalat (panzanella)

(6 pers.)

Ingredienser

  • 1 kg solmodne tomater
  • 2-3 spsk. havsalt
  • 3 skiver ciabattabrød
  • 5 spsk. god olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk. rødvinseddike
  • 1 glas ansjoser (45 g)
  • 2 spsk. kapers
  • 1 rødløg
  • 2-3 spsk. sorte oliven uden sten
  • 1 bdt. basilikum

SÅDAN GØR DU

  1. Skyl tomaterne, og skær dem i både. Læg tomatbådene i et dørslag, og drys dem gavmildt med havsalt. Sæt en skål under til at fange saften fra tomaterne.
  2. Bræk brødet i grove stykker, dryp med 1 spsk. olivenolie, og drys med havsalt. Rist brødet gyldent og sprødt, i en forvarmet ovn på 200 gr. i 6-8 min. Sæt brødet til side.
  3. Hak hvidløgsfeddet fint. Rør det sammen med rødvinseddike og 4 spsk. olivenolie. Hak ansjoserne, og kom dem i en skål sammen med kapers og dressing. Pil rødløget, og skær det i fine både. Bland rødløg og oliven i skålen. Tilsæt tomater og noget af saften fra tomaterne. Bland brødet i og riv basilikum henover. Lad salaten trække i 15-30 min., før den skal spises, så saften fra tomaterne kan trække ind i brødet.