Italienske påskebrød
Nogle steder i Italien har mantradition for at bage brød med æg i til påske. Vi bringer her opskriften på skønne brød med et pift af anis og citron. Brug dem til brunch eller frokost i helligdagene!
8 portioner eller 1 krans
Ingredienser
- Arbejdstid: 45 min.
- Hævetid: 2 ½ time
- Bagetid: 25 min.
- Ikke fryse-egnet
- Ingredienser:
- 3 store æg
- 150 g sukker
- ½ usprøjtet citron
- 25 g gær
- 1½ dl mælk
- 1 dl olivenolie
- ½ tsk salt
- evt. ¼ tsk stødt anis
- ca. 700 g hvedemel
- olie
- 8 små hårdkogte æg
- Pensling:
- 1 1 æg
- Eller glasur:
- saft af ½ citron
- 100 g flormelis
- evt. sukkerpynt
- Pisk æg og sukker grundigt sammen og tilsæt fintrevet citronskal og citronsaft. Opløs
- gæren i lun mælk og tilsæt olivenolie, salt og æggemassen. Tilsæt melet lidt ad gangen, til dejen er blød, men ikke klistret.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem. Form den til en kugle og læg den i en oliesmurt skål. Dæk med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve ca. 1½ time til dobbelt størrelse.
- Ælt dejen igennem og del den i 8 stykker. Form dem til smukke brød med ét hårdkogt æg i hver og læg dem med god plads på bageplader med bagepapir.
- Eller del dejen i to stykker og rul dem ud til lange pølser. Sno dem sammen og saml dem til en krans. Lav åbninger mellem de to snoninger til de hårdkogte æg og læg kransen på en bageplade med bagepapir.
- Dæk brødene med etfugtigt viskestykkeog lad dem efterhæveca. 1 time.
- Pensl brødene medsammenpisket æg ogsæt dem i ovnen ved175 grader i ca. 20-25min. Eller undlad atpensle brødene medæg; rør i stedet en tyndglasur af citronsaft ogflormelis og pensl glasurenpå brødene, nårde er færdigbagte ogendnu varme. Drys evt.med sukkerpynt og laddem afkøle.