Japansk bøf med soyasovs

Japansk bøf med soyasovs

Retten her er inspireret af kokken Jan Hurtigkarl, som efter en rejse til Japan i 80’erne satte tournedos med tangog soja på menukortet.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Stege/kogetid: 20 min.
  • Ikke fryse-egnet
  • 1 plade noritang (japansk tang, kan udelades)
  • 4 stk. oksemedaljoner (eller tournedoser)
  • 1 spsk sesamolie (eller anden olie)
  • 1 dl japansk sojasovs
  • 1 tsk majsstivelse (maizena)
  • 2 tsk citronsaft
  • et drys sukker
  • friskkværnet peber
  • 2 røde peberfrugter (tern)
  • 4-5 forårsløg (fintsnittede)
  • 1 spsk sesamolie (eller anden olie)
  • 100 g daikon (se tip nederst)
  • Tilbehør: grøn salat og ris

  1. Skær 4 strimler på 2-3 cm af tangen og viklstrimlerne rundt omhver bøf som et bælte. Brun bøfferne i olie påen varm pande, skru ned for varmen og steg dem 2-3 minutter påhver side.
  2. Pisk kold sojasovs sammen med majsstivelse, citronsaft, sukker og peber i en gryde og bring det i kog under omrøring. Kog sovsen ca. 4 minutter og tag den af varmen.
  3. Steg peberfrugten iolie ved høj varme 3-4 minutter og tilsæt forårsløgene.
  4. Anret bøffen med grønsager, sojasovs, fintrevet daikon, salat og varme ris.