Jordbær-ostekage
Lækker fyldig cheesecake med søde røde jordbær.
4-6 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 40 min.
- Bagetid: ca. 40 min.
- Fryse-egnet uden bær
- Bund:
- 150 g smør
- 125 g sukker
- 75 g havregryn
- 175 g hvedemel
- Fyld:
- 400 g kvark
- 400 g creme-fraiche (38%)
- 4 æg
- 50 g flormelis
- 1 stang vanilje (kornene)
- 1 tsk citronskal
- Pynt:
- 250 g jordbær
- 50 g abrikosmarmelade
- Beklæd en springform(22 cm i diameter) med bagepapir. Bland ingrediensernetil bundenog tryk det sammen ibunden og 3-4 cm opad siderne af springformen.
- Pisk fyldet sammenog kom det i kageformen.Bag kagen i ca. 40 min. ved 175 grader, til den er gennembagt. Afkøl kagen.
- Skyl og nip jordbærrene. Varm marmeladen i en gryde, til den er smørbar. Smør kagen med abrikosmarmelade og pynt med jordbær. Pensl evt. jordbærrene med lidt marmelade.