Jordbæris fra Hjemmet

Jordbæris

Sommer er lig med masser af is. Og står den på hjemmelavet jordbæris med danske jordbær, kan du godt finde den store lækkersult frem.

De danske jordbær hænger i blodrøde klaser rundt om på marker og i køkkenhaver netop nu. Er du så heldig at have jordbærplanter i nærheden, kender du sikkert lyden af et jordbær, der slipper stilken. Jeg bliver helt salig ved tanken og mindes min barndom, hvor jeg kravlede rundt i uendelig rækker af jordbærbede og fyldte den ene bakke efter den anden op med duftende jordbær.

Vi brugte timer på at nippe haserne af med en teske, vaske bærrene, og fryse kilovis ned til kompot og andre lækkerier, der skulle spises senere på året. Mange røg dog også indenbords i dugfrisk tilstand med fløde og sukker – ren sommerlykke!

Dengang havde vi ikke en ismaskine, men det har jeg heldigvis i dag. Og i disse måneder kører den på fulde omdrejning for at tilfredsstille vores umættelige trang til is.

1 liter

Arbejdstid: 30 min.

Indfrysningstid: ca. 40 min.

400 g friske jordbær (frosne kan også bruges)

100 g rørsukker

1 spsk. citronsaft

2½ dl sødmælk

4 æggeblommer

5 spsk. rørsukker

1 vaniljestang

2½ dl fløde

evt. 100 g friske jordbær

1 tsk. vodka

1. Blend rensede jordbær, sukker og citronsaft sammen. Hæld jordbærpuréen i en skål, og tilsæt mælk, mens du pisker.

2. Pisk æggeblommer, sukker og kornene fra vaniljestangen sammen med en håndmikser, til det bliver hvidt og luftigt.

3. Pisk fløden til skum, og vend det forsigtigt i æggeblandingen med en dejskraber. Vend jordbærpuré, og evt. friske jordbær skåret i små stykker og vodka i blandingen, og rør forsigtigt rundt med dejskraberen.

4. Tænd ismaskinen, og hæld iscremen heri. Kør til cremet konsistens – ca. 40 min.

Tip: Servér isen med chokoladesovs – evt. i isvafler.

Prøv også min opskrift på cremet chokoladeis TRYK HER