Kartoffel-porre-suppe med parmaskinke

Kartoffel-porre-suppe med parmaskinke

Kartoffelsuppe er et sikkert hit hos både store og små. Prøv med ristet parmaskinke på toppen i stedet for bacon.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 40 min.
  • Kogetid: ca. 30 min.
  • 400 g bagekartofler (skrællet vægt)
  • 1 porre
  • 1 spsk. smør
  • 3-4 kviste timian
  • 1 fed hvidløg
  • salt og friskkværnet peber
  • 7 dl vand
  • ½ dl piskefløde
  • Pynt:
  • 70 g parmaskinke
  • 3-4 kviste frisk timian
  • evt. groft brød

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
  2. Skyl porren, og skær den i fine skiver.
  3. Kom kartofler og porrer i en gryde med smør, og lad det stege forsigtigt i 3 min., uden at porren tager farve.
  4. Krydr med timian, skiver af hvidløg, salt og peber, og sautér i 1 minut. Tilsæt vand, og kog suppen i ca. 20 min. på lavt blus. Tilsæt fløde, og kog videre i 5 min.
  5. Tag gryden af blusset, og blend med en stavblender eller foodprocessor, til suppen er helt blank. Varm suppen op igen.
  6. Rist parmaskinken på en varm pande i 1 min. på hver side, og kom den på et stykke fedtsugende papir.
  7. Servér suppen i dybe skåle med ristet, brækket parmaskinke på toppen og frisk timian. Servér evt. med groft brød.