Kartoffelsuppe med krydret pølse

Kartoffelsuppe med krydret pølse

Prøv søde kartofler i kartoffelsuppen.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 30 min.
  • Koge-/stegetid: 30 min.
  • 600 g kartofler (søde)
  • 3 løg
  • lidt olie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 l hønsebouillon
  • et par kviste timian
  • 1 dl madlavningsfløde (18 %)
  • citronsaft
  • salt og peber
  • Pynt:
  • frisk timian
  • 50 g krydret pølse (f.eks. jalapeñopølse)
  • Tilbehør:
  • fuldkornsflute

  1. Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
  2. Skær løgene i terninger, og svits kartofler og løg i olien i en gryde. Tilsæt bouillon og timiankviste, og kog det sammen under låg i ca. 20 min.
  3. Tag timiankvistene op, og blend suppen i en blender eller foodprocessor. Varm suppen op igen, og tilsæt fløde. Smag til med citronsaft, salt og peber. Kog suppen igennem nogle min. under omrøring.
  4. Skær pølsen i skiver, og steg dem gyldne på en tør pande.
  5. Afdryp dem, og skær dem evt. i mindre terninger.
  6. Pynt suppen med timian og pølse, og servér med fuldkornsflute.
  7. 4.