Kartoffelsuppe med krydret pølse
Prøv søde kartofler i kartoffelsuppen.
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 30 min.
- Koge-/stegetid: 30 min.
- 600 g kartofler (søde)
- 3 løg
- lidt olie
- 1 fed hvidløg
- 1 l hønsebouillon
- et par kviste timian
- 1 dl madlavningsfløde (18 %)
- citronsaft
- salt og peber
- Pynt:
- frisk timian
- 50 g krydret pølse (f.eks. jalapeñopølse)
- Tilbehør:
- fuldkornsflute
- Skræl kartoflerne, og skær dem i skiver.
- Skær løgene i terninger, og svits kartofler og løg i olien i en gryde. Tilsæt bouillon og timiankviste, og kog det sammen under låg i ca. 20 min.
- Tag timiankvistene op, og blend suppen i en blender eller foodprocessor. Varm suppen op igen, og tilsæt fløde. Smag til med citronsaft, salt og peber. Kog suppen igennem nogle min. under omrøring.
- Skær pølsen i skiver, og steg dem gyldne på en tør pande.
- Afdryp dem, og skær dem evt. i mindre terninger.
- Pynt suppen med timian og pølse, og servér med fuldkornsflute.
- 4.