Kartoffelsuppe med persille og sprød spegeskinke

Kartoffelsuppe med persille og sprød spegeskinke

Nem, billig og supersund kartoffelsuppe, som alle holder af.

4 personer

Ingredienser

  • Kartoffelsuppe med persille og sprød spegeskinke
  • 800 g rensede nye kartofler
  • 4 sommerløg
  • 15 g smør
  • 2 dl tør hvidvin
  • 8 dl god hønsebouillon
  • 1 dl hakket persille
  • 2 dl fløde
  • citronsaft
  • salt, peber
  • 100 g spegeskinke, evt. røget
  • olie til pensling
  • Tilbehør:
  • baguetter, gerne sprødristede skiver

  1. Skær kartoflerne i mindre stykker og løgene i tern.
  2. Svits kartofler og løg i smør i en gryde, uden at det tager særlig farve. Tilsæt hvidvin og bouillon, og lad det småkoge ca. 30 min. under låg.
  3. Mix suppen jævn med en stavblender eller i en blender, mix kun kort, til suppen lige er jævn. Varm suppen op igen sammen med persille, og smag til med fløde, citronsaft, salt og peber.
  4. Fordel spegeskinken på bagepapir, og pensl med olie. Stil pladen i ovnen ca. 12 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl skiverne, og knæk dem i mindre stykker. Drys skinken over suppen ved servering. Gem ikke rester af suppen.