Kartoffelsuppe med persille og sprød spegeskinke
Nem, billig og supersund kartoffelsuppe, som alle holder af.
4 personer
Ingredienser
- Kartoffelsuppe med persille og sprød spegeskinke
- 800 g rensede nye kartofler
- 4 sommerløg
- 15 g smør
- 2 dl tør hvidvin
- 8 dl god hønsebouillon
- 1 dl hakket persille
- 2 dl fløde
- citronsaft
- salt, peber
- 100 g spegeskinke, evt. røget
- olie til pensling
- Tilbehør:
- baguetter, gerne sprødristede skiver
- Skær kartoflerne i mindre stykker og løgene i tern.
- Svits kartofler og løg i smør i en gryde, uden at det tager særlig farve. Tilsæt hvidvin og bouillon, og lad det småkoge ca. 30 min. under låg.
- Mix suppen jævn med en stavblender eller i en blender, mix kun kort, til suppen lige er jævn. Varm suppen op igen sammen med persille, og smag til med fløde, citronsaft, salt og peber.
- Fordel spegeskinken på bagepapir, og pensl med olie. Stil pladen i ovnen ca. 12 min. ved 225 gr. på midterste ovnribbe. Afkøl skiverne, og knæk dem i mindre stykker. Drys skinken over suppen ved servering. Gem ikke rester af suppen.