Kiksekage med riskiks
Kiksekage lavet med riskiks får en lettere konsistens og en sjov sprødhed. Anvendes alene riskiks, bliver kiksekagen også glutenfri.
1 kiksekage
Total:2 timer
Ingredienser
- 200 g god mørk chokolade
- 100 g smør
- 50 g flormelis
- ½ - 1 vaniljestang
- 8 ca. 75 g grovkiks, digestivtypen
- 1 riskiks (risgaletter)
Sådan laver du kiksekage med riskiks:
- Smelt stykker af chokolade og smør i en skål over vandbad ved meget svag varme. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem og stangen i den smeltede chokolade med flormelis.
- Tag chokoladeblandingen fra varmen, lad det køle lidt, og rør af og til i den, til den er halvstørknet. Kassér vaniljestangen.
- Læg chokoladen lagvist med knuste kiks og riskiks i en 500 ml form beklædt med bagepapir. Sæt kiksekagen i køleskab, og lad den stivne et par timer.
- Skær kagen ud i brud eller tykke skiver.