Kiksekage

Kiksekage med riskiks

Kiksekage lavet med riskiks får en lettere konsistens og en sjov sprødhed. Anvendes alene riskiks, bliver kiksekagen også glutenfri.

1 kiksekage

Total:2 timer

Ingredienser

  • 200 g god mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 50 g flormelis
  • ½ - 1 vaniljestang
  • 8 ca. 75 g grovkiks, digestivtypen
  • 1 riskiks (risgaletter)

Sådan laver du kiksekage med riskiks:

  1. Smelt stykker af chokolade og smør i en skål over vandbad ved meget svag varme. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og rør dem og stangen i den smeltede chokolade med flormelis.
  2. Tag chokoladeblandingen fra varmen, lad det køle lidt, og rør af og til i den, til den er halvstørknet. Kassér vaniljestangen.
  3. Læg chokoladen lagvist med knuste kiks og riskiks i en 500 ml form beklædt med bagepapir. Sæt kiksekagen i køleskab, og lad den stivne et par timer.
  4. Skær kagen ud i brud eller tykke skiver.