Klassisk kanelstang

Klassisk kanelstang

Den helt rigtige kanelstang med både vaniljecreme og kanelremonce. Smager ekstra godt nybagt og lun.

1 stor stang, ca. 12 stykker

Ingredienser

  • Arbejdstid: 1 time
  • Hævetid: mindst 1 time
  • Bagetid: 20 min.
  • Dej:
  • 20 g gær
  • 1½ dl vand
  • 1½ spsk. sukker
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. stødt kardemomme
  • 1 æg
  • ca. 250 g hvedemel
  • 25 g smør (blødt)
  • Kagecreme:
  • ½ vaniljestang
  • 2 spsk. sukker
  • ¼ l mælk (eller fløde)
  • 1 æg
  • 2 spsk. majsstivelse
  • Remonce:
  • 100 g smør (blødt)
  • 100 g sukker
  • 1 spsk. stødt kanel
  • Pynt:
  • 1 æg til pensling
  • 125 g flormelis
  • 1-2 spsk. vand (kogende)

  1. Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 grader), og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg. Rør melet i væsken, og rør dejen sammen. Tilsæt smør, og ælt dejen blank og smidig – gerne på maskine. Lad den hæve tildækket i ca. 30 min.
  2. Kagecreme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.
  3. Læg den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, og giv det et opkog.
  4. Pisk ægget sammen med vaniljesukker og majsstivelse i en skål. Pisk den varme mælk i. Hæld det tilbage i gryden, og kog det igennem under piskning. Hæld cremen i en skål, drys overfladen med sukker, og lad den afkøle.
  5. Rør remoncen sammen.
  6. Vend dejen ud på et meldrysset bord, klap eller rul den ud til et firkantet stykke (ca. 15x45 cm), og læg den på en bageplade med bagepapir.
  7. Smør remoncen på midten af dejen, og lad de 2 langsider stå fri. Fordél kagecremen oven på remoncen.
  8. 8. Fold langsiderne ind mod midten, så de overlapper hinanden. Klip lodrette snit ned i dejen med 2-4 cm’s mellemrum, og fold de klippede snit skiftevis til den ene og den anden side (se foto på side 21). Lad stangen hæve tildækket i 30-45 min.
  9. Pensl stangen med sammenpisket æg, og sæt den midt i ovnen ved 225 grader (200 grader varmluft) i 18-20 min. Afkøl på en bagerist.
  10. Rør sigtet flormelis til glasur med kogende vand, og dryp den over kanelstangen.