Klassisk kanelstang
Den helt rigtige kanelstang med både vaniljecreme og kanelremonce. Smager ekstra godt nybagt og lun.
1 stor stang, ca. 12 stykker
Ingredienser
- Arbejdstid: 1 time
- Hævetid: mindst 1 time
- Bagetid: 20 min.
- Dej:
- 20 g gær
- 1½ dl vand
- 1½ spsk. sukker
- ½ tsk. salt
- ½ tsk. stødt kardemomme
- 1 æg
- ca. 250 g hvedemel
- 25 g smør (blødt)
- Kagecreme:
- ½ vaniljestang
- 2 spsk. sukker
- ¼ l mælk (eller fløde)
- 1 æg
- 2 spsk. majsstivelse
- Remonce:
- 100 g smør (blødt)
- 100 g sukker
- 1 spsk. stødt kanel
- Pynt:
- 1 æg til pensling
- 125 g flormelis
- 1-2 spsk. vand (kogende)
- Rør gæren ud i lunkent vand (maks. 37 grader), og tilsæt sukker, salt, kardemomme og æg. Rør melet i væsken, og rør dejen sammen. Tilsæt smør, og ælt dejen blank og smidig – gerne på maskine. Lad den hæve tildækket i ca. 30 min.
- Kagecreme: Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og mos dem sammen med sukkeret.
- Læg den tomme vaniljestang i en gryde med mælk, og giv det et opkog.
- Pisk ægget sammen med vaniljesukker og majsstivelse i en skål. Pisk den varme mælk i. Hæld det tilbage i gryden, og kog det igennem under piskning. Hæld cremen i en skål, drys overfladen med sukker, og lad den afkøle.
- Rør remoncen sammen.
- Vend dejen ud på et meldrysset bord, klap eller rul den ud til et firkantet stykke (ca. 15x45 cm), og læg den på en bageplade med bagepapir.
- Smør remoncen på midten af dejen, og lad de 2 langsider stå fri. Fordél kagecremen oven på remoncen.
- 8. Fold langsiderne ind mod midten, så de overlapper hinanden. Klip lodrette snit ned i dejen med 2-4 cm’s mellemrum, og fold de klippede snit skiftevis til den ene og den anden side (se foto på side 21). Lad stangen hæve tildækket i 30-45 min.
- Pensl stangen med sammenpisket æg, og sæt den midt i ovnen ved 225 grader (200 grader varmluft) i 18-20 min. Afkøl på en bagerist.
- Rør sigtet flormelis til glasur med kogende vand, og dryp den over kanelstangen.