Krebinetter med sursød peberrodssovs

Krebinetter med sursød peberrodssovs

Elsket klassiker med lækkert tilbehør.

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 55 min.
  • Stege-/kogetid: 25 min.
  • 500 g hakket kalvekød (eller kalv og flæsk)
  • salt og peber
  • 1 æg
  • 2 dl rasp
  • 30 g smør (til stegning)
  • Sursød peberrodssovs:
  • 25 g smør
  • 2 spsk. hvedemel
  • ca. 4 dl bouillon (el. kyllingefond)
  • 1 dl fløde
  • 2-4 spsk. peberrod
  • ca. 1 spsk. hvidvinseddike
  • ca. 1 spsk. sukker
  • Lun salat:
  • 6 persillerødder
  • 6 gulerødder
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. persille
  • 1 spsk. hvidvinseddike
  • ½ tsk. dijonsennep
  • 75 g spæd spinat
  • Pynt: høvlet peberrod og persille
  • Tilbehør: ovnbagte kartofler

  1. Form kødet til 4 krebinetter, og krydr med salt og peber.
  2. Vend krebinetterne i sammenpisket æg og herefter i rasp. 3. Steg dem i gyldent smør på panden i ca. 8 min. på hver side, til de er helt gennemstegte.
  3. Sovs:Smelt smør i en gryde, og rør mel ud heri. Tilsæt bouillon lidt ad gangen. Kog sovsen igennem i 3-4 min. under omrøring. Tilsæt fløde, revet peberrod, eddike, sukker, salt og peber. Kog kort op, og smag til.
  4. Salat:Skræl persillerødder og gulerødder, og skær dem i skrå skiver. Kog dem i letsaltet vand i 2-3 min. Afdryp dem i en sigte.
  5. Pisk olie, hakket persille, eddike, sennep, salt og peber sammen, og vend rodfrugterne heri. Skyl og afdryp spinaten, og fordél den på et fad. Kom de lune rodfrugter over.
  6. Servér salaten til krebinetterne sammen med sovs og kartofler. Pynt med peberrod og persille.