Krydret linsesuppe

Krydret linsesuppe

Denne krydret linsesuppe indeholder bl.a. porre, bladselleri og frisk ingefær. Velbekomme!

4 personer

Ingredienser

  • Arbejdstid: 20 min.
  • Stege-/kogetid: ca. 30 min.
  • 300 g røde linser (eller gule flækærter)
  • 1 stort løg
  • 1 porre
  • 4-5 stilke bladselleri
  • 2 spsk. olie
  • 15 g frisk ingefær
  • 2 tsk. madras-karry
  • 1 liter vand (eller bouillon)
  • salt og friskkværnet sort peber
  • Drys:
  • 1 stilk bladselleri med blade
  • Tilbehør: citron og grovboller

  1. Skyl linserne i koldt vand et par gange. Si vandet fra.
  2. Steg hakket løg, porrer skåret i ringe og stykker af bladselleri klare i olie. Tilsæt karry, fintrevet ingefær og linser. Hæld vand i. Kog suppen under låg i ca. 20 min. ved svag varme.
  3. Blend suppen cremet. Tilsæt evt. mere vand eller bouillon, hvis suppen er for tyk. Smag suppen til med salt og peber.
  4. Pres ganske lidt citronsaft over suppen inden servering. Drys med finthakket bladselleri og bladselleriblade.