Krydret linsesuppe
Denne krydret linsesuppe indeholder bl.a. porre, bladselleri og frisk ingefær. Velbekomme!
4 personer
Ingredienser
- Arbejdstid: 20 min.
- Stege-/kogetid: ca. 30 min.
- 300 g røde linser (eller gule flækærter)
- 1 stort løg
- 1 porre
- 4-5 stilke bladselleri
- 2 spsk. olie
- 15 g frisk ingefær
- 2 tsk. madras-karry
- 1 liter vand (eller bouillon)
- salt og friskkværnet sort peber
- Drys:
- 1 stilk bladselleri med blade
- Tilbehør: citron og grovboller
- Skyl linserne i koldt vand et par gange. Si vandet fra.
- Steg hakket løg, porrer skåret i ringe og stykker af bladselleri klare i olie. Tilsæt karry, fintrevet ingefær og linser. Hæld vand i. Kog suppen under låg i ca. 20 min. ved svag varme.
- Blend suppen cremet. Tilsæt evt. mere vand eller bouillon, hvis suppen er for tyk. Smag suppen til med salt og peber.
- Pres ganske lidt citronsaft over suppen inden servering. Drys med finthakket bladselleri og bladselleriblade.