Lækker sprød kiksekage: Kiksekage med kokosolie
Kiksekage med kokosolie - den klassiske kiksekage lavet kokosolie i stedet for palmin. Her får du opskriften på en skøn og sprød kiksekage.
10 personer
Ingredienser
- Kiksekage
- 1 pakke firkantede vaniljekiks, 225 g
- Fyld:
- 200 g god mørk chokolade
- 150 g smør
- 100 g kokosolie (gerne fra Urtekram, ellers brug palmin)
- 35 g usødet kakaopulver
- 3 pasteuriserede æg, svarer til 3 af de små bægre
- 100 g flormelis
Sådan laver du kiksekage med kokosolie
- Hak chokoladen. Smelt smør ogkokosolie ved lav varme. Tag gryden fravarmen. Kom chokoladen i, og rør, tilden er smeltet. Pisk æg, flormelis ogkakao sammen i en skål. Hæld chokoladeblandingeni. Rør det hele sammen.
- Beklæd en 1-liters bageform medplastfilm. Hæld et lag chokoladecremei bunden. Kom et lag kiks over. Fortsætpå samme vis. Stil kagen i køleskabet4-5 timer eller natten over.