Luksus kiksekage
Der er noget ganske særligt over god chokolade, der med rette kan sætte enhver kur på standby og retfærdiggøre, at man spiser sig et sukkerchok til. Prøv bare denne herlige kiksekage.
10 pers.
Ingredienser
- 1 pakke ingefærkager (Bastogne) el. 1 pakke vaniljekiks (225 g)
- Fyld:
- 200 g mørk chokolade
- 250 g smør
- 3 past. æg (3 bægre)
- 100 g flormelis
- 35 g kakao
- 2 tsk. revet usprøjtet appelsinskal
- Hak chokoladen. Smelt smørret ved lav varme. Kom chokoladen i, og smelt den i det varme smør. Pisk æg, flormelis, kakao og appelsinskal sammen. Hæld chokoladeblandingen i. Rør det hele sammen.
- Beklæd en 1 liters bageform med plastfilm. Hæld et lag chokoladecreme i bunden. Kom et lag ingefærkager over. Fortsæt på samme vis. Stil kagen i køleskabet 4-5 timer eller natten over.