Madpandekager med hummus

Madpandekager med hummus

4 personer

Ingredienser

  • Madpandekager med hummus
  • 2½ dl hvedemel
  • 2 dl fuldkornshvedemel
  • ¼ tsk. salt
  • 6 dl kærnemælk
  • 4 æg
  • olie til bagning
  • Hummus:
  • 1 ds. afdryppede kikærter
  • 2 spsk. tahin eller 2-3 spsk. sesamfrø
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 spsk. citronsaft
  • 4 spsk. vand
  • evt. 1 lille fed presset hvidløg
  • salt, peber
  • Desuden:
  • 1 peberfrugt i tern
  • 5 snittede forårsløg
  • 1 spsk. olivenolie
  • 2 tsk. garam masala eller karry
  • salt, peber
  • 100 g fetaost
  • 4 spsk. sorte oliven uden sten
  • 100 g spæd salat
  • Pynt:
  • Granatæblekerner

  1. Madpandekager:Rør hvedemel, fuldkornshvedemel,salt og kærnemælk sammentil en jævn blanding. Rør æggene i.Lad dejen hvile 30 min.Bag 8 pandekager på en slip letpandei lidt olie.
  2. Afdryp kikærterne i en sigte.Kom alle ingredienserne tilhummussen i en blender ellerfoodprocessor, og mix det sammen.Smag til med salt og peber.
  3. Varm olien op på en pande.Svits løg og peberfrugt, til de erlidt gyldne. Kom garam masalapå, og steg kort. Krydr med saltog peber.
  4. Fyld pandekagerne med hummus,grøntsager, smuldret feta,oliven og snittet salat.